Pasionaţii de TIC se întâlnesc la Zalău

Municipiul Zalău va găzdui Etapa Naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei, care se va desfăşura în perioada 9-12 mai. Potrivit lui Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, oaspeţii,respectiv cei 216 elevi din celelalte judeţe ale ţării, însoţiţi de 42 de profesori, vor fi cazaţi la internatul Liceului Tehnologic „Voievodul Gelu”. Deschiderea festivă va avea loc, joi, 9 mai, începând cu ora18, în sala „Avram Iancu” a Primăriei Municipiului Zalău. Comisia Centrală este alcătuită din 38 de inspectori și profesori evaluatori, iar probele de concurs ale Olimpiadei se vor desfășura pe parcursul a două zile: 10 și 11 mai, începând cu ora 9.
Conursul are două secţiuni, respectiv secţiunea TIC și secțiunea C sharp, la care participă elevi ai claselor IX-XII, indiferent de filieră, profil sau specializare, potrivit explicaţiilor lui Marcel Lucaciu. La prima secţiune, TIC, vor avea loc două probe, una practică, vineri, 10 mai, şi una de proiect, care se va desfăşura în ziua următoare. Proba practică, la toate clasele, constă în rezolvarea pe calculator a unui set de cerinţe din programa şcolară de TIC, corespunzătoare claselor IX-X și are durata de 2 ore, iar cea de proiect are durata de trei ore, timp în care participanţii vor aveade realizat un proiect. La seecţiunea C sharp va fi o singură probă, cea de proiect, cu durata de şase ore şi constă în realizarea, în timpul concursului, a unui proiect ce vizează o aplicaţie desktop sau o aplicaţie web, utilizând produsele din pachetul Microsoft Visual Studio Express.
Potrivit sursei citate probele concursului se vor desfășura în laboratoarele de informatică ale următoarelor unități de învățământ din Zalău: Colegiul Național „Silvania” Zalău, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu”, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” și Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae”.
După desfășurarea probelor de concurs, pasionații de TIC vor avea ocazia să viziteze o serie de obiective turistice ale judeţului, printre care se numără: Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Monumentul de la Guruslău, Grădina Botanică din Jibou și Biserica din Bocșa, unde se află osemintele marelui istoric și pedagog Simion Bărnuțiu.
Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 11 mai 2013, de la ora 20, în sala „Porolissum” a Consiliului Județean Sălaj, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Sălaj.

 

Alte articole

Leave a Comment