Orientarea turistică, alternativa împotriva calculatorului oferită de Şcoala Altfel

Circa 80 de elevi din clasele primare de la o şcoală din Zalău au participat, marţi, în cadrul programului Şcoala Altfel, la un concurs de orientare turistică în pădurea parc Brădet, scopul acţiunii fiind acela de a oferi copiilor alternative de petrecere a timpului liber în natură.
„Astăzi am organizat în cadrul programului Şcoala Altfel un concurs de orientare sportivă pentru copii. În principiu, am vrut să le arătăm copiilor că există şi altceva în afară de calculator, iar frumuseţile naturii se pot vedea şi în realitate, nu doar la ecranul monitorului: principalul nostru scop e să scoatem copiii în natură, să aprecieze natura. Le-am prezentat câteva elemente esenţiale de orientare la nivelul lor de pricepere, precum simbolurile unei hărţi de orientare, cum se face orientarea şi alte principii de bază pentru a şti să se descurce cât de cât în orientare turistică şi, eventual mai târziu, în orientarea sportivă. Am văzut că elevii au fost entuziasmaţi, chiar mai mult decât ne-am aşteptam, le-a plăcut, am prins şi o zi frumoasă”, a precizat Florin Dârjan, preşedintele Clubului de Orientare Prosilva Zalău.
Acesta a adăugat că la final copiii au fost recompensaţi pentru efortul lor cu premii constând în dulciuri, oferite Direcţia de Tineret şi Sport şi Primăria Zalău.
Copiii prezenţi la acţiunea de marţi au fost elevi ai claselor a II-a şi a III-a de la Şcoala „Mihai Eminescu” din Zalău.
„Este o acţiune la care participă 80 de copii de la Şcoala “Mihai Eminescu”. Această activitate a luat naştere la iniţiativa unor părinţi şi scopul este ca elevii să cunoască primele elemente de orientare turistică”, a precizat Daniela Ştirb, profesor-învăţător la şcoala menţionată.

Alexandru Moldovan

2 Thoughts to “Orientarea turistică, alternativa împotriva calculatorului oferită de Şcoala Altfel”

  1. […] Via: Orientarea turistică, alternativa împotriva calculatorului oferită de Şcoala Altfel […]

  2. Zălăuan

    Mai bine faceţi şcoala normală, să-şi ia elevii bac-ul !

Leave a Comment