O nouă şansă pentru tinerii care vor să înveţe o meserie: 280 de locuri libere la profesională

Sesiunea de toamnă a admiterii în învăţământul profesional de stat a început marți, 29 august, iar înscrierea elevilor se derulează în două faze.

Astfel, în perioada 29-31 august (zilnic, până la ora 15), elevii interesați se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat. Proba de preselecţie se va derula în 1 septembrie, în aceeaşi zi fiind afişate şi rezultatele.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru liceele cu învăţământ profesional în care nu se fac preselecţii, acestea se vor face în zilele de 4 şi 5 septembrie. Tot atunci vor fi făcute publice data, locul de desfășurare, ora, acte necesare de identitate a candidaților, alte detalii organizatorice privind proba suplimentară de admitere la unitățile de învățământ profesional și a calificărilor la care numărul de candidați înscriși este mai mare decât numărul locurilor oferite. Proba suplimentară este programată în 6 septembrie, când vor fi afişate atât rezultatele acestei testări, cât şi listele cu candidații admiși și cei respinși.

În zilele de 7 şi 8 septembrie, comisia de admitere județeană va repartiza absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologia de admitere în învățământul profesional sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare.

După prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat au mai rămas 280 de locuri libere (din care 11 locuri pentru elevii romi) dintr-un total de 560 de locuri aprobate (24 pentru romi).

Potrivit informaţiilor publicate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, după prima sesiune de admitere în acest tip de învăţământ, în judeţ au rămas neocupate locuri în 13 licee şi colegii tehnologice din mediul rural şi urban: Liceul Tehnologic “Gheorghe Pop de Băseşti” Cehu Silvaniei (tâmplar universal şi tricoter-confecţioner), Liceul Tehnologic “Cserey-Goga” Crasna (mecanic auto), Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei (tâmplar universal şi mecanic auto), Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida (lăcătuş mecanic), Liceul Tehnologic “Ioachim Pop” Ileanda (mecanic auto), Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou (lăcătuş mecanic), Liceul Tehnogic “Mihai Viteazul” Zalău (mecanic, sudor, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze), Liceul Tehnologic nr. 1 Nuşfalău (mecanic auto), Liceul Tehnologic “Ioan Ossian” Şimleu Silvaniei (ospătar şi mecanic auto), Liceul Tehnologic nr. 1 Şărmăşag (mecanic auto), Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc (mecanic auto şi confecţioner produse textile), Liceul Tehnologic nr. 1 Sîg (tinichigiu vopsitor auto) şi Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu” Zalău (ospătar, bucătar, cofetar-patiser şi comerciant-vânzător).

Alte articole

Leave a Comment