O nouă investiție marca TenarisSilcotub la Liceul Tehnologic din Jibou

La Liceul Tehnologic ”Octavian Goga” din Jibou s-a inaugurat un nou laborator în care liceenii dobândesc, în mod practic, bazele electricității. Inaugurarea a avut loc luni – 17 februarie și a fost posibilă grație companiei TenarisSilcotub. TenarisSilcotub continuă să investească în educație și să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunității locale din Sălaj. Compania a finanțat dotarea unui laborator de măsurători electrice la Liceul Tehnologic ”Octavian Goga” din Jibou, iar angajații au contribuit activ, amenajând spațiul necesar pentru instalarea noilor echipamente.

Dotările, în valoare de 75.000 de lei, permit tinerilor să pună în practică cunoștințele teoretice pe care le dobândesc în clasele a IX-a și a X-a și să își formeze o bază solidă de competențe în domeniul electric. Acest laborator vine în completarea laboratorului de acționări electrice, deja existent în școală, oferit tot de către companie în anul 2017. ”Am descoperit în acest liceu o echipă care pune pe primul loc în programele școlii elevul și nevoile acestuia”, a precizat  Codruța Hodrea, manager ”Relații cu Comunitatea TenarisSilcotub”. Parteneriatul dintre compania precizată și unitatea de învățământ de la Jibou s-a dezvoltat în timp, elevii fiind implicați în câteva dintre programele TenarisSilcotub pentru educație.

Efectele investițiilor în educație

”Parteneriatul nostru se bazează pe încredere reciprocă și pe faptul că TenarisSilcotub a înțeles că sectorul privat poate avea un rol important în dezvoltarea educației. În urma colaborării, baza materială a liceului s-a îmbunătățit substanțial, iar elevii au acum ocazia să învețe și în mod practic, pe lângă fundația teoretică solidă pe care liceul o formează. Acest lucru este cu atât mai important în ziua de azi, când piața forței de muncă oferă foarte multe oportunități unui absolvent de liceu bine pregătit în domeniul său de activitate”, a precizat la inuagurarea  laboratorului profesorul  Csatlos Sandor, director-adjunct al unității de învățământ din Jibou. Efectele investițiilor în educație se văd deja în cariera tinerilor care au absolvit această școală. Adrian Dan Butaș, absolvent al Liceului ”Octavian Goga” promoția 2018, astăzi lider întreținere electrică în sectorul Mentenanță al fabricii  din Zalău, a fost printre primii elevi care au învățat pe echipamentele din laboratorul de acționări electrice adus de TenarisSilcotub în 2017. ”Cred că, fără investiții, nu se poate face educație. Pe mine m-a ajutat enorm laboratorul electric al școlii, pentru că una este să mergi la școală și să scrii în caiet, cu totul altceva să pui în practică exact pe echipamentele potrivite. Reții mult mai multe, mult mai ușor”, a precizat Adrian. Acesta crede că partea practică învățată în școală l-a ajutat să progreseze mult mai rapid în carieră, ajungând să ocupe o poziție de lider după mai puțin de doi ani. „Am ieșit din liceu cu un bagaj de cunoștințe practice, care m-a ajutat să mă acomodez și, apoi, să avansez mai rapid în carieră. Astăzi, cred că TenarisSilcotub este mult mai mult decât un loc de muncă unde mergi și de unde te întorci – acum, luând contact cu tehnologia de ultimă generație de aici, nu aș pleca la un loc de muncă obișnuit”, a mai adăugat acesta. Tinerii din Jibou au, în plus față de dotările din școală, ocazia de a face practică sub îndrumarea specialiștilor și de a se familiariza cu activitatea dintr-o fabrică cu dotări de cel mai înalt nivel din punct de vedere tehnologic.

Alte articole

3 Thoughts to “O nouă investiție marca TenarisSilcotub la Liceul Tehnologic din Jibou”

  1. Anonim

    Evazioniștii de la tenaris fac investiții, asta-i bună!

  2. Anonim

    Api voi de la Tenaris va plangeti cu salari 3-4 mii pe luna.Ca e plin de masini in parcari, la cate masi aveti va trebe 2 parcari.Ingamfati puturosi asta sunteti muncitori tenaris.multa .uie

  3. Anonim

    Sigur ca da, ne prefacem ca investim ( in viitorul altor tari) iar pe ai nostri ii lasam sa moara de foame. Salarii de 2000 de lei, madame Popescu de la Bucuresti? Sa dea Dumnezeu sa va plece toti oamenii. Gunoaielor!

Leave a Comment