O elevă de la API Zalău a memorat aproape 200 de zecimale ale numărului PI

Colegiul Tehnic „Alesandru Paiu Ilarian” din Zalău a găzduit de-a lungul anilor nenumărate evenimente pentru a marca altfel numărul Pi. Expoziții cu tematica numărului Pi, postere, fotografii, machete, dar și concursuri de memorat zecimale ale numărului Pi, toate la inițiativa și sub coordonarea profesorului Mirel Matyas. Și în acest an, unitatea de învățământ a organizat o serie de evenimente având în centrul atenției numărul Pi.

„Se împlinesc 10 ani de când la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău se organizează activități educative extrașcolare dedicate Zilei Numărului Pi. Dacă în perioada 2012 – 2019 proiectul s-a numit „PI Day / Ziua numărului Pi”, începând cu anul școlar 2020-2021 se numește „PI Day…la API”. Proiectul nostru a fost înscris și pe platforma International Day of Mathematics (idm314.org). Pentru ediția din acest an, echipa de proiect coordonată de doamna profesoară Opriș Adonia a propus o serie de activități ce s-au concretizat prin două expoziții – „Pi Day … la API” (desene, postere, decorațiuni, creații literare etc) și „PI tehnologia în practică” (produse realizate în CAD / AUTOCAD, roboți etc). Expozițiile au fost amenajate în Centrul Expozițional API și sunt deschise spre vizitare elevilor școlii dar și elevilor altor școli din oraș”, a punctat cunoscutul profesor de matematică Mirel Matyas.

Unitatea de învățământ a găzduit și două interesante concursuri: tradiționalul concurs de memorare a zecimalelor lui Pi și un concurs al claselor intitulat „Cea mai Pi clasă). Concursul de memorare, la care s-au înscris 12 elevi, s-a desfășurat în Cabinetul de Matematică „Ioan Mocan”, sub supravegherea profesorilor Sabou Manuela, Sălăjan Mihaela, Jula Claudia și Ardelean Daniel. Primii trei clasați au fost: Mureșan Camelia (X A) – 199 zecimale, Cherecheș Tudor (XI F) – 168 zecimale și Boca Ioana (IX B) – 109 zecimale. La concursul ”Cea mai Pi sală de clasă” au participat elevii claselor a IX-a C, a X-a B, a X-a D, a X-a E, a X-a F, a X-a G, a XI-a H și a XII-a A. Jurizarea realizată de profesorii Alina Cozac, Aniela Lung și Cristian Boloș a stabilit următorul clasament: locul I – clasa a IX-a C, locul II – clasele a X-a F, a X-a D și a X-a E, locul III – clasele a XI-a H, a XII-a A și a X-a B, mențiune – clasa a X-a G.

Foto: Mirel Matyas

2 Thoughts to “O elevă de la API Zalău a memorat aproape 200 de zecimale ale numărului PI”

  1. […] Colegiul Tehnic „Alesandru Paiu Ilarian” din Zalău a găzduit de-a lungul anilor nenumărate evenimente pentru a marca altfel numărul Pi. Expoziții cu tematica numărului Pi, postere, fotografii, machete, dar și concursuri de memorat zecimale ale numărului Pi, toate la inițiativa și sub coordonarea profesorului Mirel Matyas. Și în acest an, unitatea de învățământ a organizat o serie de evenimente având în centrul atenției numărul Pi. „Se împlinesc 10 ani de când la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău se organizează activități educative extrașcolare dedicate Zilei Numărului Pi.  » Mai multe detalii […]

  2. Marie

    Sincere felicitari elevilor si profesorilor lor!

Leave a Comment