Noul an şcolar debutează sub supravegherea a circa 400 de poliţişti sălăjeni

Aproape 140 de poliţişti acţionează suplimentar în zona unităţilor de învăţământ din judeţ, pentru ca festivităţile specifice deschiderii noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

Cei 115 poliţişti de ordine publică, 14 poliţişti de la rutieră, doi de la prevenire şi şase poliţişti de la alte structuri vor fi prezenţi în zona grădiniţelor, a şcolilor gimnaziale şi a liceelor, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj. Oamenii legii vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.
“Pentru poliţiştii sălăjeni, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, poliţiştii în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, vor continua să acţioneze pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative”, au precizat oficialii IPJ Sălaj.

Leave a Comment