Note ceva mai bune la teza la Matematica

Note ceva mai bune la teza la Matematica* Rezultatele la teza cu subiect unic din semestrul I arata ca elevii de clasa a VIII-a din judetul Salaj sunt mai buni la matematica decat cei de clasa a VII-a.

La cea de-a treia proba a tezelor cu subiect unic pe semestrul doi, cea de matematica, din data de 13 mai, au fost prezenti 2.507 de elevi de clasa a VIII-a si 2.544 de clasa a VII-a din judetul Salaj. Fiind ceva mai bine pregatiti la aceasta teza, comparativ cu rezultatele obtinute la Limba si literatura romana, doar 157 de elevi de clasa a opta au luat note sub 5 (cinci), in timp ce la clasa a saptea s-au adunat 414 note sub 5 (cinci).

Astfel, din 4.480 de elevi de clasa a saptea si a opta, care au reusit sa treaca de acest prag, 752 au facut teze de nota 5 (cinci), 1.036 teze de 6 (sase), alti 1.039 de elevi salajeni au luat note de 7 (sapte), 752, note de 8 (opt), si 586 au luat nota 9 (noua). Bineinteles ca n-au lipsit nici lucrari notate cu punctajul maxim, respectiv tezele de zece a 315 elevi de clasele a saptea si a opta. O prima analiza a rezultatelor a scos la iveala o promovabilitate de aproape 90 la suta. Totodata, din analiza comparativa a rezultat ca elevii de clasa a opta au reusit sa obtina note mult mai bune decat cei de clasa a saptea. Si anume, daca la clasa a saptea au luat note de 7 (sapte) 469 de elevi, la clasa a opta au promovat cu aceeasi nota 570 de elevi, cu 101 mai multi. La note de 8 (opt) au fost fruntasi tot elevii de a opta, cu 146 lucrari in plus, iar la note de 9 (noua), cu 178 de teze in plus, a precizat Szabo Stefan, inspector scolar adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.

Subiect gresit la istorie

Ultima proba a tezelor cu subiect unic pe semestrul doi a fost sustinuta doar de catre elevii claselor a opta, in data de 21 mai, la Istorie si Geografie – la alegere. La aceasta teza s-au inscris 714 elevi salajeni pentru Istorie, proba la care au lipsit doar sase copii, si 1.855 de elevi pentru Geografie, de la care au lipsit alti 58.

Insa, aceasta ultima testare din sesiunea examenelor pe semestrul doi s-a incheiat cu o mica eroare in pregatirea subiectelor. Dupa cum ne-a declarat Szabo Stefan, unul din sub-punctele subiectului extras la proba de Istorie nu a fost corect formulat. Din fericire, eroarea a fost sesizata inainte ca subiecul sa ajunga la scoli. Am reusit astfel sa trimit si erata, odata cu subiectele, catre toate unitatile de invatamant din judet. Teza la Istorie nu a fost in nici un fel afectata de aceasta greseala, a afirmat inspectorul scolar adjunct Szabo Stefan.

Calendarul sesiunii speciale de restante

Elevii care nu au participat la examenele programate pentru semestrul doi, din diferite motive justificate, au la dispozitie o sesiune speciala de restante. Astfel, prima proba, cea la Limba si literatura materna, va avea loc in data de 26 mai, teza la Limba si literatura romana, in data de 28 mai, si la Matematica, in data de 2 mai. Elevii in anul terminal de gimnaziu care nu au participat la proba de Istorie sau Geografie, vor mai avea o sansa in data de 4 iunie. Notele pe care elevii le obtin la tezele cu subiect unic vor conta la admiterea in liceu.

Alte articole

Leave a Comment