Noi modificări în calendarul Bacalaureatului

Se schimbă din nou calendarul Bacalaureatului. Absolvenţii de liceu vor susţine probele orale ale examenului în luna iunie, după ce în anul şcolar 2017-2018, acestea au fost organizate în februarie, cu câteva luni înaintea celor scrise, potrivit calendarului de desfăşurare a Bacalaureatului, aprobat de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Astfel, probele orale vor avea loc începând cu 3 iunie, iar testările scrise, în intervalul 1-4 iulie. Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12) şi e urmată de depunerea contestaţiilor ). Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Înscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27 – 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.
Pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019, candidaţii se pot înscrie între 15-19 iulie, probele scrise urmând a avea loc în 21, 22, 23 şi 26 august, iar cele orale, din 27 august, până în 3 septembrie. Tot în 3 septembrie vor fi afişate şi primele rezultate, iar cele finale, de după contestaţii, în 7 septembrie.

În 2018, Ministerul Educației a decis, pentru prima data, ca probele orale să aibă loc cu mai multe săptămâni înaintea celor scrise, în luna februarie. Probele orale din cadrul bacalureatului nu sunt evaluate prin note sau calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competență: experimentat, avansat ori mediu. Practic, toți elevii care se prezintă, promovează proba, iar cei care au certificate care atestă un anumit nivel al pregătirii (competențe digitale sau engleză), nici nu se mai prezintă la probele orale respective.

Alte articole

Leave a Comment