Modificare de maximă importanță privind admiterea la liceu, din 2020

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a făcut schimbări de ultimă oră privind admiterea la liceu pentru anul 2020. Astfel, noul ministru a eliminat obligativitatea de intrare la liceu cu nota de minim 5, așa cum semnase ordinul ministrului Daniel Breaz de la finalul lunii august. În acest moment, metodologia de admitere la liceu aprobată prin Ordinul nr. 4948/2019 semnat de fostul ministru interimar Daniel Breaz, prevede următoarele, la articolul 2, alineatul 10: “(10) La procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 participă numai elevii care au susținut evaluarea națională și a căror medie de admitere, calculată conform pct. I al anexei nr. 2 la prezentul ordin, este minimum 5.00 (cinci).” Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării se pare că nu este de acord cu această prevedere și a modificat ordinul, astfel: “1. La articolul 2, alineatul (10) se modifică şi va avea următorul cuprins:
”La repartizarea computerizată din prima etapă de admitere participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională.” Eliminarea obligativității școlii profesionale pentru elevii cu medii de admitere sub 5 este un obiectiv al mandatului  Monicăi Anisie, încă de la audierea în Parlament: „În privința trimiterii obligatorii a copiilor care nu iau minimum 5, vă pot spune că sunt impotriva acestei măsuri si voi reveni la legislatia anterioară. Eu nu cred că există la acest moment un studiu la minister care să indice o astfel de măsură. Nu putem pe de o parte să pedepsim copiii și pe de altă parte să transformăm învățământul profesional în batalion disciplinar pentru cei pe care îi trimitem acolo”, a afirmat Anisie, la sfârșitul lunii trecute.

 

 

2 Thoughts to “Modificare de maximă importanță privind admiterea la liceu, din 2020”

  1. Transilvan

    Vai de c…l nostru, țarã de culduşi… Nu punem mâna sã învãțãm de un 5, dar vrem diplome de liceu şi de ce nu, chiar de facultate. Dupã care stãm şi ne mirãm cã nimic nu funcționeazã în țara asta. Competența este un cuvânt abstract, fãrã nici un sens…

  2. Anonim

    alta tufa la Educatie
    Ne plangem ca nu mai avem meseriasi , ca -i trimitem la liceu si daca au medii la EValuare de 2,50 iar apoi promovabilitate 0 la Bac. Daca tot incompetentii conduc MEN rezultatele se vad.

Leave a Comment