Ministerul învățământului a stabilit calendarul examenului de BAC al olimpicilor

Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale pe discipline/sportive se va derula în intervalul 10-25 mai 2018. Comisia județeană din cadrul Inspectoratului Școlar Sălaj va nominaliza ulterior unitățile de învățământ care vor găzdui centrele de examen și de evaluare pentru această sesiune specială. Înscrierea candidaților va avea loc în zilele de 10 si 11 mai potrivit unui ordin al ministrului învățământului.
Probele de evaluare a competențelor se vor desfășura astfel: în perioada 14-15 mai va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă.

-16 mai- evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

-17-18 mai- evaluarea competenţelor digitale

Probele scrise au următorul calendar:

-21 mai (Limba şi literatura română),

-22 mai (proba obligatorie a profilului),

-23 mai (proba la alegere a profilului şi specializării)

-24 mai (limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18 – 20). În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale. Comisia judeţeană va nominaliza ulterior unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială.

 

 

 

Leave a Comment