Mii de elevi sălăjeni au început astăzi școala. Nu toți părinții sunt de acord cu testarea

Mii de elevi din Sălaj s-au întors în această dimineață la școală. Oficialii Inspectoratului Școlar Sălaj îi îndeamnă pe părinți să nu-i lase pe elevi la școală dacă sunt răciți, au dureri în gât, tușesc sau dacă prezintă alte simptome de boală.

Oficialii Inspectoratului Școlar Sălaj au anunțat înainte de sărbători că nu asigurarea necesarului de teste în școli reprezintă o problemă, ci administrarea lor. Problema a fost soluționată în cele din urmă, iar testele au ajuns la elevi. Numai că nu toți părinții sunt de acord cu testarea elevilor. Cele mai multe refuzuri vin de la părinții elevilor din clasele primare, elevi care se află încă în vacanță. „Noi am reușit să avem o înțelegere cu părinții, iar testarea se face acasă. Cum se testează? Este foarte complicat. Sunt părinți care nu sunt de acord cu testarea, nu sunt de acord nici cu testarea acasă, nici cu cea de la școală. Am insistat și la conducerea școlilor ca elevii să fie testați în prima zi”, a declarat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Sălaj, profesorul Vasile Bulgărean.

Vaccinarea și profesorii

Nu toți profesorii vor să se vaccineze, spun oficialii Inspectoratului Școlar. „Există probleme de boală și de asta nu vor să se vaccineze unii profesori. Mai există și indiferența, dar cea mai periculoasă este comoditatea. A fost o perioadă când se putea merge la școală doar dacă rata de vaccinare a personalului din școală era de 60 la sută. Observăm că școlile limitrofe orașelor sunt cu 40 la sută sau chiar mai puțin. Ne întrebăm care sunt cauzele? Este foarte ușor, dacă nu m-am vaccinat, nu mă duc la școală. Mulți sunt navetiști care merg de la oraș spre sat și au ales comoditatea”, a fost de părere inspectorul școlar general, profesorul Vasile Bulgărean.

One Thought to “Mii de elevi sălăjeni au început astăzi școala. Nu toți părinții sunt de acord cu testarea”

  1. Victor

    Cam multe păreri și neavenite exprima acest bulgarean! Recomand sa le țină ptr el și sa nu le facă public! Ar fi mai bine!

Leave a Comment