Liceul Ortodox marchează 20 de ani de învăţământ teologic în Sălaj

Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae” din Zalău organizează la sfârşitul acestei săptămâni o serie de manifestări pentru a marca 20 de ani de învăţământ teologic în Sălaj. Activităţile festive vor debuta vineri, 5 decembrie, începând cu ora 11, cu prima ediţie a festivalului – concurs de teatru religios pentru elevi „Sfântul Nicolae”, ce se va desfăşura la Casa Municipală de Cultură din Zalău. După premierea trupelor participante, începând cu ora 13,30, va avea loc lansarea monografiei Liceului Ortodox „20 de ani de învăţământ teologic în Sălaj”, a numărului omagial al revistei unităţi liceale „Credinţă şi viaţă”. De asemenea, tot vineri, potrivit organizatorilor, se vor acorda şi o serie de distincţii onorifice.

Sâmbătă, 6 decembrie, activităţile se vor muta la Paraclisul Liceului Ortodox, unde, după slujba religioasă, cei prezenţi sunt aşteptaţi, de la ora 13, la o masă festivă. Un concert de colinde susţinut de Corul „Predania” al liceului la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău, ce va avaea loc duminică, 7 decembrie, începând cu ora 17, va încheia manifestările prilejuite de aniversarea a două decenii de existenţă a învăţământului teologic în judeţ.
Totodată, în această perioadă, datorită unui parteneriat cu Episcopia Ortodoxǎ Românǎ a Italiei, unitatea liceală va avea parte de un schimb cultural – spiritual cu credincioşii, îndeosebi cu tinerii din parohiile ortodoxe din Roma, urmǎrindu-se reactualizarea şi consolidarea tradiţiilor şi valorilor spirituale ale neamului nostru în afara graniţelor ţǎrii.

Alte articole

Leave a Comment