Liceul „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei, în atenția Ministerului Agriculturii

Problemele cu care se confruntă învățământul agricol predat la Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei au fost analizate într-o întâlnire pe care directorul unității de învățământ, profesorul Vasile Benedek, a avut-o cu conducerea Ministerului Agriculturii.

Întâlnirea a avut loc zilele trecute, la București, și a avut ca temă „Educația în era agriculturii. Inovație și parteneriat cu ecosistemul privat”. La eveniment au participat directori ai liceelor agricole, ONG-uri și asociații ale fermierilor, una dintre concluziile discuțiilor fiind că este nevoie de unirea forțelor pentru dezvoltarea învățământului agricol în România. Prezenți la întâlnire, ministrul Agriculturii – Petre Daea și Sorin Ion – secretar de stat în Ministerul Educației, au venit în întâmpinarea liceelor cu profil agricol pentru a identifica soluții la problemele cu care acestea se confruntă: finanțarea și dotarea cu tehnologie modernă, dezvoltarea fermelor didactice, pregătirea absolvenților în vederea asigurării unei calificări la nivel european, modificarea examenului de bacalaureat, atragerea tinerilor către domeniul agricol, parteneriate între școală și agenții economici, rolul primăriilor în susținerea învățământului agricol, dar și relația școală – comunitate. Profesorul Vasile Benedek i-a prezentat ministrului Agriculturii situația în care se află școala șimleuană, dar și posibilitățile de continuare a învățământului agricol în această unitate de învățământ, poate singura din regiune care are o fermă didactică.

3 Thoughts to “Liceul „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei, în atenția Ministerului Agriculturii”

  1. […] Problemele cu care se confruntă învățământul agricol predat la Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei au fost analizate într-o întâlnire pe care directorul unității de învățământ, profesorul Vasile Benedek, a avut-o cu conducerea Ministerului Agriculturii. Întâlnirea a avut loc zilele trecute, la București, și a avut ca temă „Educația în era agriculturii. Inovație și parteneriat cu ecosistemul privat”. La eveniment au participat directori ai liceelor agricole, ONG-uri și asociații ale fermierilor, una dintre concluziile discuțiilor fiind că este nevoie de unirea forțelor pentru dezvoltarea învățământului agricol în România. Prezenți… Citeste mai mult […]

  2. […] Problemele cu care se confruntă învățământul agricol predat la Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei au fost analizate într-o întâlnire pe care directorul unității de învățământ, profesorul Vasile Benedek, a avut-o cu conducerea Ministerului Agriculturii. Întâlnirea a avut loc zilele trecute, la București, și a avut ca temă „Educația în era agriculturii. Inovație și parteneriat cu ecosistemul privat”. La eveniment au participat directori ai liceelor agricole, ONG-uri și asociații ale fermierilor, una dintre concluziile discuțiilor fiind că este nevoie de unirea forțelor pentru dezvoltarea învățământului agricol în România.  » Mai multe detalii […]

  3. Anonim

    Nefiind de pe-aici, prima dată cînd am auzit numele „Ossian” am presupus că era un armean, apoi am aflat că pe tatăl său l-a chemat Oșan, dar fiul respectuos și-a schimbat numele cînd a mers la studii la Budapesta, să sune mai gentry.

Leave a Comment