Liceul de Artă „Ioan Sima”, școala din Zalău unde elevii și profesorii îmbină arta cu sportul pentru o viață sănătoasă

Pentru o zi, profesorii Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău au îmbrăcat tricouri și au încălțat pantofii sport, iar împreună cu elevii au făcut mișcare, au jucat volei, fotbal, tenis, totul din dorința de a promova mișcarea printre tineri. Evenimentul „Ziua Sportului la Liceul de Artă Ioan Sima Zalău”  a fost cuprins într-un proiect educațional finanțat de Consiliul Județean Sălaj.

Începând cu ora 10, elevii au coborât în curtea școlii, pe ritmuri de muzică au efectuat exerciții de încălzire, iar apoi s-a trecut la activitățile sportive. Au avut loc meciuri de fotbal, tenis, volei și alte jocuri distractive la care elevii și profesorii au participat împreună. „Este o activitate prin care ne dorim să promovăm mișcarea în rândul tinerilor, printre elevi și profesori. Multă lume se așteaptă să organizăm doar activități artistice, dar iată că astăzi ne-am propus să promovăm sportul printre elevii noștri. Este o zi a sportului, un proiect finanțat de Consiliul Județean Sălaj. Considerăm că arta și sportul sunt ceea ce trebuie să definească personalitatea unui tânăr, a unui om. Atât eu cât și colegii mei suntem alături de elevi și aveți ocazia să-i vedeți pe profesorii de la școala noastră implicați în diferite sporturi, în jocuri alături de elevi”, ne-a declarat directorul Liceului de Artă „Ioan Sima”, profesorul Titus Câmpean.

Mai mult sport, mai multă sănătate

Profesorul de educație fizică și sport, Mihai Pop, a coordonat organizarea evenimentului și se numără printre promotorii acțiunii. „Ne-am propus să facem mișcare, să ne bucurăm de această zi de vară împreună. Jucăm volei, fotbal, tenis, avem momente distractive, totul din dorința de a conștientiza importanța mișcării în viața noastră. Sunt multe jocuri ale copilăriei, se va alerga, vom avea premii, diplome, medalii. Încercăm să promovăm mișcarea, să facem mai multă mișcare, să le arătăm tinerilor cât de important este să avem un stil de viață sănătos”, a punctat profesorul Mihai Pop. La deschiderea evenimentului a participat și managerul Clubului Sportiv Viitorul Zalău, antrenorul Daniel Sabău. Acesta le-a spus elevilor că sportul este esențial pentru sănătatea trupului și a minții, este important inclusiv în ceea ce privește socializarea, dar și acolo unde se dorește performanță, rezultate de excepție. A urmat deschiderea oficială a competițiilor, totul făcându-se prin joc, mișcare și multă distracție.

2 Thoughts to “Liceul de Artă „Ioan Sima”, școala din Zalău unde elevii și profesorii îmbină arta cu sportul pentru o viață sănătoasă”

  1. […] Pentru o zi, profesorii Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău au îmbrăcat tricouri și au încălțat pantofii sport, iar împreună cu elevii au făcut mișcare, au jucat volei, fotbal, tenis, totul din dorința de a promova mișcarea printre tineri. Evenimentul „Ziua Sportului la Liceul de Artă Ioan Sima Zalău”  a fost cuprins într-un proiect educațional finanțat de Consiliul Județean Sălaj. Începând cu ora 10, elevii au coborât în curtea școlii, pe ritmuri de muzică au efectuat exerciții de încălzire, iar apoi s-a trecut la activitățile sportive. Au avut loc meciuri… Citeste mai mult […]

  2. […] Pentru o zi, profesorii Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău au îmbrăcat tricouri și au încălțat pantofii sport, iar împreună cu elevii au făcut mișcare, au jucat volei, fotbal, tenis, totul din dorința de a promova mișcarea printre tineri. Evenimentul „Ziua Sportului la Liceul de Artă Ioan Sima Zalău”  a fost cuprins într-un proiect educațional finanțat de Consiliul Județean Sălaj. Începând cu ora 10, elevii au coborât în curtea școlii, pe ritmuri de muzică au efectuat exerciții de încălzire, iar apoi s-a trecut la activitățile sportive.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment