La simularea probei de informatica a bacalaureatului: Doar 32 la suta dintre elevi au obtinut avansat

La simularea probei de informatica a bacalaureatului: Doar 32 la suta dintre elevi au obtinut avansat Mirel Matyas: Participarea candidatilor este singura conditie de promovare a probelor orale de bacalaureat.

Toti elevii claselor a XII-a din liceele din judetul Salaj, care au simulat, in data de 20 ianuarie, proba de informatica din cadrul examenului de bacalaureat, au promovat acest exercitiu.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Mirel Matyas, ne-a spus, ieri, ca singura conditie pentru promovarea probei de testare a competentelor digitale este participarea candidatilor la aceasta proba. Conform metodologiei, candidatii nu sunt declarati respinsi sau admisi, ci primesc certificate de competente. Astfel, chiar si cu un punctaj zero, elevii obtin nivelul de << incepatori >> si merg mai departe la probele scrise, a precizat Mirel Matyas.

Drept urmare, toti cei 1.439 de candidati prezenti la simulare au promovat proba: 256 la nivelul incepatori, 406 utilizatori de nivelul mediu, 465 de utilizatori avansati (32 la suta dintre candidati) si 312 la nivelul experimentati.

Asii si codasii la informatica

In fruntea clasamentului privind rezultatele evaluarii candidatilor care au participat la simularea probei de informatica se situeaza unitatile de invatamant din municipiu. Cele mai bune rezultate s-au inregistrat la Colegiul National Silvania, unde, din 184 de candidati, 132 au primit certificatul de competente – nivelul utilizatori experimentati, iar restul – nivelul utilizatori avansati. Urmatoarele pe lista sunt Colegiul Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian, cu un numar de 36 de utilizatori experimentati, respectiv Grupul Scolar Mihai Viteazul cu 33 de candidati admisi la cel mai inalt nivel.

Cele mai slabe rezultate au fost obtinute de elevii de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Simleu Silvaniei. Din cei 108 candidati la simulare, 61 au primit certificatul de utilizatori incepatori, iar 30 – utilizatori mediu. Si rezultatele inregistrate la Grupul Scolar Voievod Gelu din Zalau au aratat ca elevii nu sunt destul de pregatiti pentru proba de informatica. Din cei 136 de candidati, 61 au primit trecut proba cu certificat de incepatori, iar alti 52 la nivel mediu.

Elevii claselor a XII-a nu vor trebui sa-si faca prea multe griji in privinta promovarii probelor orale ale examenului de bacalaureat de anul acesta. La toate se acorda certificate de competenta, astfel ca toti candidatii le vor promova, indiferent cat de slab ar fi pregatiti. In judetul Salaj sunt inscrisi la examenul de bacalaureat 2.651 de elevi.

Alte articole

Leave a Comment