La Concursul Interliceal de Fizică ”Top-Fiz”, rezultate deosebite pentru trei elevi de la Colegiul Național ‘’Silvania’’

Trei elevi de la Colegiul Național ”Silvania” (CNS) Zalău s-au remarcat prin rezultate deosebite la Concursul Interliceal de Fizică ”Top-Fiz”. Este vorba despre Nora Breje, elevă în clasa a VII-a, profesori Ştefania Pop și Florin Butușina – menţiune; Alexia Irina Tomole, elevă în clasa a VIII-a, profesor Faluvégi Ervin – menţiune și Bogdán Ágnes, clasa a XII-a, profesori László Judit și Ştefania Pop – menţiune. Concursul, aflat la a XXVIII-a ediţie, s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute la CNS Zalău și a adunat 79 de elevi de la cele mai prestigioase colegii din nord-vestul ţării: Colegiul Naţional ”Silvania” din Zalău, Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” din Bistriţa, Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” din Satu Mare, Colegiul Naţional ”Emanoil Gojdu” din Oradea, Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” din Baia Mare şi Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” din Cluj Napoca.

Preşedintele comisiei de evaluare a fost profesorul universitar dr. Florea Uliu, de la Universitatea din Craiova, iar cel care a propus subiectele – profesorul  universitar dr. Mihail Sandu – autorul mai multor culegeri de probleme de fizică, astronomie şi astrofizică. Concursul a fost organizat, pentru prima dată, în urmă cu 31 de ani la inițiativa unor tineri și valoroși profesori de fizică de la câteva licee renumite din nord-vestul țării. Concursul Interliceal de Fizică ”Top-fiz” a avut ca principal obiectiv evaluarea celor mai buni elevi ce îndrăgeau fizica, într-o competiție amicală pentru antrenarea lor în vederea participării la olimpiadele județene, naționale și internaționale, care urmau conform calendarelor școlare. Acesta este găzduit prin rotație la școlile participante: Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare, Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea, la care s-au alăturat ulterior Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare, Colegiul Național ”Emil Racoviță” din Cluj-Napoca și Colegiul Național ”Silvania” din Zalău.

Leave a Comment