Începe reabilitarea din temelii a Grădiniței cu program prelungit nr. 12

O veste bună pentru zălăuanii ai căror copii învață la Grădinița cu program prelungit numărul 12 din Zalău este cea venită odată cu aprobarea Proiectului de hotărâre privind reabilitarea completă și dotarea acestui obiectiv important din sistemul educațional din municipiu. Mai precis, consilierii locali municipali au aprobat în ședința de joi, 22 martie, documentația de avizare a lucrărilor de intervenții aferentă obiectivului sus-menționat, precum și extinderea și echiparea acestei unități în care copiii multor zălăuani învață și își petrec cea mai mare parte a timpului, zilnic.

Valoarea totală a lucrărilor ce se vor desfășura în cadrul acestui obiectiv se ridică la 8.060.827 de lei. Lucrările de reabilitare vor cuprinde, printre altele, termoizolarea pereților interiori și exteriori, înlocuirea sistemului de scurgere a apelor pluviale, înființarea de noi grupuri sanitare și recompartimentarea celor existente, recompartimentarea unor spații din grădiniță și schimbarea destinației acestora în funcție de noile necesități, înlocuirea obiectelor sanitare, a faianței, gresiei etc, refacerea completă a trotuarelor și rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități, înlocuirea completă a tâmplăriei, recompartimentarea unor încăperi și săli din clădire, înlocuirea instalațiilor termice și a corpurilor de încălzire, extinderea clădirii prin mansardarea acesteia, acoperiș nou, extinderea clădirii pe orizontală prin construirea unui nou corp de clădire, mutarea centralei termice și dotarea cu un nou cazan termic de mare capacitate, lucrări ample în subsolul clădirii, finisaje interioare și dotare cu diverse piese de mobilier, reconfigurarea spațiilor verzi, refacerea aleilor pietonale, spații pentru activități sportive și de joacă, precum și alte activități ce sunt prezentate în mod detaliat în anexa la Proiectul de hotărâre nr. 29, anexă ce poate fi consultată în detaliu pe pagina de internet a Primăriei Zalău, la capitolul Proiecte de hotărâri.

Vor fi înlocuite instalațiile electrice, cablurile, prizele, panourile cu siguranțe, urmând a se efectua și alte lucrări importante ce vor transforma grădinița într-un spațiu modern, sigur și salubru pentru copii și pentru personalul care își desfășoară activitatea în cadrul acestei unități de educație.

Grădinița nr. 12 din Zalău nu este, din păcate, singura care are nevoie urgentă de astfel de reabilitări și dotări, știut fiind faptul că multe grădinițe, școli și licee din Zalău se confruntă, în ciuda lucrurilor de reparații ce au fost făcute în ultimul an, cu probleme mari privind condițiile de desfășurare a programului, dotarea, siguranța și multe alte neajunsuri pentru care și ele așteaptă să fie incluse în astfel de programe de reabilitare “din temelii”.

 

 

 

One Thought to “Începe reabilitarea din temelii a Grădiniței cu program prelungit nr. 12”

  1. nico

    Oferta lansata in martie 2018! Cautam dezvoltatori logistica online. Nu cumparati nimic, nu platiti nimic! Doar castigati bani! Grabiti-va, pentru ca oferta nu va fi valabila mereu! Pentru a va oferi alte informatii, trimiteti urgent mesajul LUCRU LA DOMICILIU, la adresa de email: ndraghi01@gmail.com

Leave a Comment