Începând de miercuri, cursuri on-line în nouă comune din Sălaj

Unităţile de învăţământ din nouă comune din Sălaj (Carastelec, Hereclean, Ip, Agrij, Poiana Blenchii, Şamşud, Cuzăplac, Plopiş şi Zalha) vor începe cursurile miercuri, 5 mai, în scenariul “roşu”, potrivit unei hotărâri adoptate la finalul săptămânii trecute de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj. Este vorba de Hotărârea nr. 60 prin care au fost aprobate scenariile de funcționare ale unităților de învățământ preuniversitar, la reluarea cursurilor după vacanța, începând cu 5 mai, în funcție de valoarea incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăvire la 14 zile în județul Sălaj.

Scenariul 1 (verde) presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, în comunele şi oraşele unde încidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mic sau egală cu 1/1000 locuitori.

Scenariul 2 (galben) presupune participarea zilnică, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție şi participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ ani de studii.
Scenariul se aplică în comunele şi oraşele unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1/1000, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3 (roşu) presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, participarea zilnică, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, cu prezenta fizică până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale şi participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.
Scenariul se aplică în oraşele şi comunele unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 3/1000 delocuitori, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.
Elevii claselor terminale reiau cursurile începând cu data de 10 mai.
Scenariile de funcţionare ale unităților de învățământ din județul Sălaj se vor actualize săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică.

Leave a Comment