În Sălaj, cei mai mulți profesori intră mâine în grevă

Președintele Sidicatelor Libere din Învățământ Sălaj, Eusebiu Lehene, ne-a declarat astăzi că, cel mai probabil,  greva de avertisment va avea loc mâine în majoritatea unităților de învățământ din județ.

În unele școli, părinții au fost anunțați deja de organizarea acțiunii de protest. Vestea bună este că profesorii nu îi vor lăsa pe copii nesupravegheați pe perioada desfășurării acțiunii de protest. „Am discutat cu reprezentanții sindicatelor și am convenit să nu îi lase pe copii nesupravegheați. Nu se va preda pe perioada acțiunii de protest”, ne-a declarat astăzi președintele SLÎ Sălaj, Eusebiu Lehene. „Răbdarea are și ea limitele ei! Așteptăm de ani buni ca Guvernul și Parlamentul României să respecte Legile! Legea Educației, care stabilește, fără echivoc, finanțarea Educației cu 6 la sută din PIB, Legea 153 care stabilește nivelele salariale ale angajaților din educație, mult, mult mai mici decât ale celor din Justiție, sănătate, administrație publică, undeva în subsolul grilei de salarizare, iar Guvernul României nu este în stare să respecte nici măcar aceste nivele de salarizare și le amână la nesfârșit!  Colegii din personalul nedidactic și didactic auxiliar trăiesc, mulți dintre ei, cu salarii de 1800-1900 de lei, iar regulamentul sporurilor nu se aplică nici azi, la cinci ani de la apariția legii salariaților din educație”, este o parte din mesajul trimis astăzi de conducerea Sindicatelor Libere din Învățământ Sălaj.

 

3 Thoughts to “În Sălaj, cei mai mulți profesori intră mâine în grevă”

 1. Anonim

  Profesorii au dreptate, într-un fel, salariul unui profesor e mai mic decât al unei asistente. Dar, există un dar, mulți profrsori au votat cu liberalii și cu neamțul, ăștia își merită soarta. Din cauza unor cu furiți care au votat pnl, suferim toți !

  1. Anonim

   Doamna scrie corect iar nustiu unde lucrezi dar un profesor are mai mare salariu decât minimum pe economie să-ți trăiască familia

 2. George

  Unii dintre ei dau și meditații care nu sunt fiscalizate iar de vacante ce sa mai vorbim?

Leave a Comment