În Sălaj, 13 şcoli îşi deschid porţile fără să deţină autorizaţie sanitară

Cinci din cele 18 unităţi de învăţământ din judeţ, fără autorizaţie sanitară, ar putea să obţină avizul necesar în cursul acestui an şcolar. Este vorba de trei grădiniţe şi două şcoli primare, respectiv Grădiniţa din Bănişor, Grădiniţa din Cozla, Grădiniţa din Mal II, Şcoala cu clasele I-IV Cozla şi Şcoala cu clasele I-IV Mal II.
Unităţile de învăţământ din judeţ au fost verificate, în perioada 4-10 septembrie, de comisii mixte formate din inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Sălaj şi comisari din cadrul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj.
Potrivit informaţiilor furnizate de Vasile Caraba, director al Cancelariei Prefectului Sălaj, au fost constituite trei comisii, care, în perioada menţionată, au verificat condiţiile existente în unităţile şcolare, în special, în cele 18 şcoli şi grădiniţe din mediul rural, care nu deţin autorizaţie sanitară.

Grădiniţa din Bănişor, autorizată până la finele lunii
În urma controalelor, s-a constatat faptul că, în cinci din cele 18 unităţi şcolare, sunt în plină desfăşurare o serie de lucrări de modernizare şi alimentare cu apă. „Dacă lucrările vor fi finalizate conform graficului, aceste unităţi vor putea primi autorizaţia sanitară în cursul acestui an şcolar. În prezent, o singură grădiniţă, cea din Bănişor, are lucrările finalizate în proporţie de circa 90 la sută. Ceea ce înseamnă că la sfârşitul lunii septembrie, unitatea şcolară va putea primi avizul necesar”, a explicat Vasile Caraba. Potrvit acestuia, la grădiniţa din Bănişor s-au realizat o serie de lucrări de modernizare şi de alimentare cu apă potabilă, în valoarea de circa 700.000 de lei.
Restul unităţilor, respectiv 13, vor funcţiona, şi în acest an, fără a deţine autorizaţia necesară. „În majoritatea cazurilor s-a constatat lipsa apei curente şi amenajarea necorespunzătoare a grupurilor sanitare. De asemenea, la 12 şcoli s-a observat faptul că efectivul de elevi este foarte scăzut, aceştia învaţă în clase simultate, astfel încât s-a luat în calcul şi varianta transferării acestor copii la unităţile de învăţământ învecinate, ceea ce ar putea duce la desfiinţarea unor şcoli. Însă, deocamdată, aceste şcoli şi grădiniţe vor funcţiona fără autorizaţie sanitară. S-a dispus alimentarea zilnică a rezervoarelor de apă existente şi igienizarea corespunzătoare a latrinelor”, a precizat reprezentantul Prefecturii.

Alte articole

2 Thoughts to “În Sălaj, 13 şcoli îşi deschid porţile fără să deţină autorizaţie sanitară”

 1. Anonim

  bai nesimtitilor, ce va plangeti ca fetele mari! In loc sa fiti multumiti ca ditamai patriarhul a inaugurat o investitie de peste 1 milion de euro la voi in provincie!
  Ce vreti sa insinuati ca ati fi putut repara scolile astea cu banii pe care Consiliul Judetean i-a donat la investitia asta?

 2. Anonim

  sa fie educati in spiritul evangheliei 🙂
  sa fie ignoranti si darnici cu biserica, sa creada totr ce zice popa si sa asculte de cuvantullui
  sa moara de foame si frig, dar sa doneze tot ce au bisericii
  sa moara linistiti si cu sufletul impacat, ca nu au bunuri materiale, dar sufletul o sa le mearga in rai
  ASTA ESTE EDUCATIA PE CARE O PROMOVEAZA BISERICA SI CLASA POLITICA,
  ASTEA SUNT CELE DOUA INSTITUTII ALE STATULUI, BISERICA SI POLITICA, CARE DUC TARA ASTA IN PAMANT

Leave a Comment