Grevă în școli!

Sindicatele din învățământ au anunțat declanșarea grevei generale. În Sălaj, elevii școlilor în care există structuri sindicale au fost informați deja că luni, 22 mai, profesorii intră în grevă generală și nu vor avea loc cursuri. Sindicatele din învățământ solicită salarii decente, investiții în baza materială, eliminarea birocrației și combaterea agresiunilor din învățământ. Acțiunea de protest va avea loc în toată țara. La rândul său, Ministerul Educației a anunțat că ia toate măsurile prevăzute de cadrul legal, ce intră în domeniul său de competență, pentru a evita declanșarea grevei generale. Ministerul atenționează școlile că trebuie să le comunice permanent părinților informațiile necesare privind derularea activităților didactice, eventualele reorganizări de program sau modificări în capacitatea de supraveghere a elevilor pe durata prezenței în spațiul școlii. Ministerul Educației a solicitat inspectoratelor școlare județene situația numerică privind participarea angajaților din unitățile de învățământ preuniversitar de stat la greva generală anunțată de federațiile reprezentative din învățământul preuniversitar. De cealaltă parte, reprezentanții mai multor comitete de părinți din Sălaj au anunțat pe rețele de socializare că nu sunt de acord cu o astfel de acțiune de protest care să împiedice desfășurarea cursurilor. Desigur, la greva anunțată nu vor participa toți profesorii.

10 Thoughts to “Grevă în școli!”

 1. […] Sindicatele din învățământ au anunțat declanșarea grevei generale. În Sălaj, elevii școlilor în care există structuri sindicale au fost informați deja că luni, 22 mai, profesorii intră în grevă generală și nu vor avea loc cursuri. Sindicatele din învățământ solicită salarii decente, investiții în baza materială, eliminarea birocrației și combaterea agresiunilor din învățământ. Acțiunea de protest va avea loc în toată țara. La rândul său, Ministerul Educației a anunțat că ia toate măsurile prevăzute de cadrul legal, ce intră în domeniul său de competență, pentru a evita declanșarea grevei generale.… Citeste mai mult […]

 2. Susținem greva profesorilor !

  Susținem greva profesorilor, cineva trebuia să înceapă lupta împotriva guvernanților care au două preocupări, împărțirea ciolanului și apărarea pensiilor speciale. Români treziți-vă, ori ăștia, ori noi. Susținem greva profesorilor !

 3. Anonim

  Si cu elevii ce facem?
  Ce vina au?

  1. Anonim

   Păi dați-le bani să meargă la păcănele!

 4. Anonim

  taxa pe zi la after school este de circa 30 de lei, din care 10-12 lei reprezinta masa elevului, iar diferenta – onorariul neimpozabil al cadrului didactic. Astfel, in buzunarul cadrului didactic intra circa 6000 lei (plu minus, depinde de nr de elevi care raman).
  Propun ca acea suma sa ramana la scoala (pt ca e cladirea scolii, apa scolii, curentul electric al scolii), iar cadrul didactic sa fie platit pt orele suplimentare efectuate de catre scoala.
  Si abia apoi sa faca greva!

  1. Ion

   Corect. Spune cine, ce, unde.

 5. Anonim

  Rezolvarea e simplă, lichidarea pensiilor speciale ce ar aduce GRATUIT 3,2 miliarde € din PNRR, o sumă suficientă pt rezolvarea problemei. UE și FMI cer lichidarea pensiilor speciale, sunt cu noi !

 6. Larie

  De ce n au facut greva in pandemie cand leafa le mergea si scoala …. zero

 7. Ionel

  Cand va fi un sistem de salarizare competitiv
  la invatamant jumatarte din profesori si personal administrativ vor disparea…primesc bani pentru a tine pasul cu noul dar din pacate sunt depasiti

 8. Larie

  Cum poti sa spui ca profesorii nu muncea in pandemie, cand faceau scoala online, de acasa, cu prezenta, etc? Asta in timp ce unii vecini dadeau cu rotopercutorul…

Leave a Comment