Expoziţie de origami la Grădiniţa „Ion Creangă” din Zalău

Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă” Zalău găzduieşte în aceste zile expoziţia de origami „Un copil, o floare”, organizată în cadrul celei de-a cincea ediţii a concursului şcolar internaţional „Şcoala++, un pas spre un mediu curat”. Potrivit informaţiilor furnizate de către prof. drd. Emilia Negru, directorul unităţii de învăţământ, exponatele copiilor pot fi admirate de către preşcolarii sălăjeni în perioada 16-20 mai. Câştigătorii vor fi anunţaţi în 25 mai, în urma evaluării gradului de originalitate a lucrărilor plastice.
Concursul internaţional, derulat în perioada 22 martie-20 mai 2016, a vizat realizarea unui pachet educativ pentru săptămâna “Să ştii mai multe, să fii mai bun”, atragerea unui număr cât mai mare de şcoli în care se fie implementat respectivul pachet, respectiv concursul școlar, implicarea a cât mai mulţi profesori coordonatori în proiectul „Şcoala ++, un pas spre un mediu curat. Un copil, o floare!”, creşterea numărului de elevi formaţi de către profesorii coordonatori, a numărului de proiecte şi concursuri de mediu implementate în fiecare şcoală participantă, precum şi creşterea numărului de persoane implicate în proiectele elevilor.
În acţiunile proiectului au fost angrenate peste 260 de cadre didactice şi aproape 800 de copii din 28 de judeţe ale ţării.
Manifestarea este organizată împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Colegiul Naţional Silvania Zalău, Asociaţia „Ion Creangă” Zalău, precum şi cu parteneri din Anglia, Spania, Italia, Polonia şi Grecia.

Alte articole

Leave a Comment