Eusebiu Lehene: “Dascălii vor încălca dispozițiile Ministerului Educației prin care li se interzice să folosească manuale auxiliare”

În contextul în care profesorii sunt amenințați cu justiția dacă folosesc manuale auxiliare la clasă, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Sălaj, Eusebiu Lehene, ne mărturisește că majoritatea cadrelor didactice vor fi nevoite să încalce dispozițiile Ministerului Educației.

 

Ministerul Educației a trimis o circulară către toate inspectoratele școlare în care anunță că „folosirea manualelor auxiliare neaprobate este interzisă în școli. Dacă nu este respectată această obligație, Ministerul Educației va sesiza organele de stat abilitate”. Puteți vedea mai jos circulară trimisă de Ministerul Educației către profesori.

Circulara transmisă i-a lăsat fără cuvinte pe profesori. Ministerul Educației interzice profesorilor să folosească materialele auxiliare la clase, ba chiar precizează că, în caz de neconformare, vor fi sesizate organele de stat abilitate.

Ministerul Educației adaugă că aceasta interdicție este valabilă până la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea și autorizarea auxiliarelor școlare în unitățile de învățămant preuniversitar.

Circulara vine în contextul în care, anul acesta, elevii de clasa a V-a au început școala fără manuale și sunt nevoiți să lucreze după un compendiu. De asemenea, ministrul Educației a anunțat că niciun auxiliar nu mai este valabil, până nu vor fi toate verificate și autorizate.

“Nota Ministerului, practic, nu are nicio relevanță. Dacă manuale nu avem, iar auxiliarele sunt interzise, mă întreb cu ce își vor desfășura activitatea colegii mei?”, ne-a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Sălaj, Eusebiu Lehene. Acesta a adăugat că manualele auxiliare se folosesc în aproape toate țările civilizate, însă la noi sunt interzise. “Astfel, se va deschide Cutia Pandorei, din acest punct de vedere, pentru că unele cadre didactice urmează să fie sancționate. Sunt convins că majoritatea colegilor mei nu vor ține cont de această notă a Ministerului, pentru că realmente avem nevoie de manualele auxiliare pentru a ne desfășura activitatea. Până la urmă, consider că nota Ministerului nu este altceva decât o acțiune pripită, pentru a se răzbuna pe anumite edituri”, este de părere Eusebiu Lehene.

3 Thoughts to “Eusebiu Lehene: “Dascălii vor încălca dispozițiile Ministerului Educației prin care li se interzice să folosească manuale auxiliare””

 1. Ministrul Genunche

  Cel mai slab ministru al Invatamantului de cand e Romania stat modern (de la 1918 incoace). Atat de slab incat frizeaza nebunia.

  1. Anonim

   Am auzit că e genial: a rezolvat în doar 3 luni un puzzle pe care scrie „Între 3 și 5 ani”!

 2. Anonim

  COMO SI GRAMATICA/ VACA SI BALETUL digi24.ro/video/stiri/actualitate/politica/video-reactia-neasteptata-a-parlamentarilor-in- fata-unei-probleme-de-gramatica-792712

Leave a Comment