Emoţii pentru elevii de clasa a IV-a: Începe Evaluarea Naţională

Aproape 2.200 de elevi de clasa a IV-a din judeţul Sălaj intră în febra testărilor din cadrul Evaluării Naţionale. Prima probă, cea la limba română, este programată marţi, 15 mai, fiind înscriţi 2.198 de elevi, 1.707 dintre ei, de la secţia română, şi 491, de la secţia minorităţi, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. Testarea va dura 60 de minute, se va desfăşura în clasa în care învaţă elevii în mod norma, subiectele fiind de dificultate medie. Testul va fi administrat de învăţătoarele şi învăţătorii claselor a IV-a, din fiecare unitate şcolară, începând cu ora 9.

Rezultatele nu vor fi trecute în catalog. Obiectivul evaluării este de a vedea în ce măsură elevii de clasa a IV-a cunosc, la finalul ciclului primar, elementele de bază prevăzute de curriculumul școlar la Română și la Matematică. Pe de altă parte, părinții află astfel dacă sunt probleme de învățare la copil și cum le pot remedia pe durata vacanței de vară.
Evaluarea Naţională la clasele a IV-a va continua în această săptămână, cu testul la matematică, în 16 mai, respectiv cu cel la limba maternă, în 17 mai.
Pentru copil, această testare este și o modalitate de a simula în siguranță condițiile unui examen. Evaluările de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a nu se trec în catalog, au fost introduse prin Legea educației din 2011 și sunt organizate la nivel național din 2014. Până la introducerea acestor testări, primul moment în care elevii se confruntau cu condițiile unui examen național, cu subiecte făcute de altcineva decât profesorii de la clasă și cu o evaluare standardizată era abia la finalul clasei a VIII-a, când susțineau chiar examenele de Evaluare Națională.

Leave a Comment