Elevii zălăuani pasionați de robotică, în competiție la Cluj

Două echipe formate din adolescenți pasionați de robotică, ”CNapSys” de la Colegiul Național ”Silvania” (CNS) Zalău și ”Brainstorming” de la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” (API) Zalău, vor reprezenta județul Sălaj la Campionatul Regional de Robotică – calificări din cadrul competiției BRD First Tech Challenge România. Acesta se va desfășura la Cluj-Napoca, la finalul acestei săptămâni, în perioada 7-9 februarie și adună 44 de echipe de elevi pasionați de robotică din județele din regiunea de Nord-Vest. După cum a explicat profesoara  Gabriela Olar, unul dintre coordonatorii echipei de robotică, ”CNapSys” de la CNS Zalău, tema din acest an a Campionatului Regional de Robotică este construirea un bloc de cuburi în număr cât mai mare cu ajutorul roboților. Elevii talentați în ”arta roboticii”, care vor participa la această etapă regională, cu speranța că se vor califica pentru etapa națională a campionatului, de la ”CNapSys” CNS sunt: Simina Pop, Paula Țicle, Maria Ianc, Tudor Duca, Vlad Damian, Antoniu Taloș, Victor Negrean, Antonio Pănican, Darius Olar și Mihai Vale.

De asemenea, echipa ”Brainstorming” de la API este formată din elevii: Shantih Alex Hill, Darius Andrei Șandru, Sebastian Cînpean, Ionuț Vlad Fechete, Pavel Andrei Rus, Paul Vasile Talaș, Vasile Bogdan Pop, Daniel Matyas, Oana Georgiana Trifan, Ioana Ștefania Haiduc și Luca Octavian Olar. ”Pe lângă performanțele robotului, se apreciază modul de prezentare a echipei existând și o parte de interviu în care elevii își prezintă problemele cu care s-au confruntat la realizarea robotului. Meciurile se joacă în alianță cu o echipă trasă la sorți  chiar în ziua campionatului. Copiii învață astfel să stabilească o relație de comunicare și cu alte echipe pentru a câstiga meciurile”, a precizat profesorul – coodonator Gabriela Olar de la CNS Zalău. De menționat este faptul că echipele desemnate câștigătoare, în urma acestei competiții regionale, vor participa la Campionatul Național de Robotică care se va desfășura la Cluj, în perioada 27-29 martie. Elevii pasionați de robotică, participanți la această primă etapă a campionatului, sunt coordonați de profesorii Gabriela Olar, Revnic Gheorghe, Loredana Gavriș și Alexandru Mureșan.

Alte articole

5 Thoughts to “Elevii zălăuani pasionați de robotică, în competiție la Cluj”

 1. Brainstorms

  Suntem echipa BRAINSTORMS . Vă rugăm să specificați sursa celor trei fotografii. Mulțumim!!

  1. Anonim

   Astazi s-a dovedit ca da, CNS are cea mai buna echipa de robotica din judet! Felicitari CNS! Succes la faza pe tara!

  2. Anonim

   Am avut si echipe de robotica in oras daca e. Anul 2020 le-o pus capac la toate.

 2. Anonim

  Ce fain e sa va construiasca alte persoane robotul

 3. Anonim

  Multe felicitari CNS! Locul 1 in Zalau pe robotica! Speram ca si locul 1 in Cluj si apoi in Bucuresti! Suntem mandri de voi! O echipa cinstita

Leave a Comment