Elevii şi studenţii vor primi 200 de euro de la stat!

Veşti bune pentru elevii şi studenţii care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Aceştia vor primi ajutor financiar pentru a-şi putea achiziţionarea un calculator.
Programul „Euro 200″ pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare va continua şi anul acesta. Guvernul a aprobat modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Valoarea acestui bon este de 200 de euro.
Culoarea bonului valoric din acest an va fi albastru deschis. Din motive de securitate, în fiecare an, culoarea şi seria bonului valoric se schimbă prin Hotărâre de Guvern. Potrivit calendarului, în anul 2015, distruibuirea bonurilor pentru achiziţionarea de calculatoare se va face în perioada 24 iunie-30 iulie, iar achiziţionarea propriu-zisă va fi posibilă în perioada 24 iunie – 31 august. Din bugetul de 16 milioane de lei alocat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru derularea „Euro 200” vor beneficia aproximativ 17.779 de elevi şi studenţi.

Leave a Comment