Elevii sălăjeni vor susţine tezele înainte de vacanţa de iarnă

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit ca tezele de pe semestrul I al acestui an şcolar să se susţină până în data de 21 decembrie, adică înainte de vacanţa de iarnă, chiar dacă semestrul se va încheia pe data de 1 februarie. Elevii au intrat deja în cea de-a doua lună de şcoală, iar elevii de gimnaziu şi liceu se pregătesc pentru a susţine testările semestriale.

Tezele se susţin la disciplinele de bază, astfel: pentru cei de gimnaziu, la Limba română şi Matematică, elevii de clasa a VIII-a având în plus şi testări la Istorie sau Geografie, iar pentru cei de liceu, la Limba şi literatura română şi la disciplinele de profil. Conform programei şcolare, semestrul I este fragmentat de vacanţa de iarnă, care începe în 22 decembrie şi se termină pe 13 ianuarie. Ministerul a stabilit însă ca aceste lucrări să se sunţină înainte ca elevii să intre în vacanţă, iar cele din semestrul al II-lea vor trebui să fie susţinute până cel târziu pe data de 24 mai.

Excepţie de la această regulă fac însă clasele a VIII-a, care vor da tezele din al doilea semestru până pe 17 mai, dar şi clasele a XII-a, al căror termen pentru susţinerea acestor evaluări este 10 mai. Semestrul I a început în acest an pe data de 10 septembrie, urmând ca prima vacanţă pentru toţi elevii să aibă loc în perioada 22 decembrie – 13 ianuarie. Semestrul I se va încheia pe 1 februarie, vacanţa intersemestrială fiind stabilită în perioada 2 – 10 februarie. Semestrul al II-lea va începe de pe data de 11 februarie, urmând ca vacanţa de primăvară să aibă loc în perioada 20 aprilie – 5 mai. Cursurile vor fi reluate pe 6 mai, vacanţa de vară urmând să înceapă pe 15 iunie şi să se încheie pe 15 septembrie

Alte articole

Leave a Comment