Elevii salajeni pot deveni prefecti pentru o zi

Elevii salajeni pot deveni prefecti pentru o ziInstitutia Prefectului Judetului Salaj deruleaza, in perioada noiembrie 2010 – mai 2011, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, campania Prefect pentru o zi. Campania se adreseaza tuturor elevilor de liceu din Salaj, interesati de administratia publica si de modul cum se desfasoara o zi din viata unui inalt demnitar public. In acest context, fiecare elev care doreste sa participe la campanie va trimite, pana cel tarziu in 25 noiembrie, un material scris (eseu de maximum 1.200 de cuvinte) in care sa prezinte motivele pentru care doreste sa fie prefect pentru o zi, dar si cateva consideratii privind rolul administratiei publice din Romania. Materialele vor fi trimise pe adresa: psj@prefecturasalaj.ro. Ulterior, o comisie din cadrul Institutiei Prefectului va juriza toate materialele si, in baza rezultatelor, va nominaliza sase elevi care vor fi prefecti pentru o zi.

Fiecare dintre cei sase elevi selectati va fi prefect timp de o zi, in perioada noiembrie 2010 – aprilie 2011. Prefectilor elevi le va fi prezentata structura organizatorica a institutiei, ei urmand a participa la toate intalnirile programate in ziua respectiva. In cursul lunii mai 2011, toti cei sase elevi vor fi invitati sa participe la festivitatea de incheiere a campaniei, unde isi vor prezenta consideratiile privind experienta traita in cadrul Institutiei Prefectului Judetului Salaj.

Regulamentul campaniei poate fi consultat si pe site-ul www.prefecturasalaj.ro.

Campania initiata de institutia noastra are ca scop apropierea tinerilor de administratia publica, pentru o mai buna intelegere a ei si, poate, chiar pentru urmarea unei cariere in acest domeniu. Sunt sigur ca printre liceenii de azi se numara viitorii oameni valorosi ai administratiei publice de maine, a declarat Vegh Alexandru, prefectul judetului Salaj.

Alte articole

Leave a Comment