Elevii salajeni au strans zeci de mii de absente nemotivate intr-o singura luna

Elevii salajeni au strans zeci de mii de absente nemotivate intr-o singura lunaPeste 70.000 de absente nemotivate au strans elevii salajeni in cursul lunii octombrie, reprezentand mai mult de jumatate din numarul total de absente scrise in cataloage. Pentru a depista efectele generatoare ale numarului mare de absente nemotivate, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Salaj demareaza, in aceste zile, controale in scoli. Dupa cum a declarat, ieri, inspectorul scolar general Ioan Abrudan, evaluarea privind efectele absenteismului scolar va continua pana vineri, 18 noiembrie. Inspectorii vor verifica modul in care sunt trecute absentele in cataloage si cum anume au fost acestea motivate. De asemenea, se va stabili daca absentele sunt cu preponderenta la nivelul clasei, al scolii ori la anumite discipline. In baza rezultatelor obtinute se vor lua masurile ce se impun, a afirmat inspectorul scolar.

Potrivit sursei citate, in cadrul aceluiasi control se va urmari in ce masura unitatile scolare au facut analize asupra rezultatelor testarilor initiale si cum anume au fost comunicate notele parintilor. Se va proceda ulterior la analizarea mediei finale de la clasa si cea de la examenele nationale. Controalele se vor desfasura in mai multe unitati de invatamant din judet, fiecare inspector de specialitate verificand cel putin doua scoli.

Incepand din acest an scolar, conform cerintelor Ministerului Educatiei, situatia absentelor inregistrate de elevi se centralizeaza, lunar, la nivelul Inspectoratelor Scolare. Tot in vederea reducerii fenomenului absenteismului scolar, unele scoli salajene au preluat cataloagele electronice, prin intermediul carora parintii pot urmari in timp real lipsa elevilor de la scoala. Cu toate acestea, fenomenul se mentine intr-un trend ascendent. Ultima gaselnita o reprezinta cartelele de acces in unitati, prin care va fi pontata prezenta sau, dupa caz, lipsa elevilor de la scoala.

Alte articole

Leave a Comment