Elevii, îndemnaţi să boicoteze simularea examenului de Evaluare Naţională: ”Dă și tu foaia goală la simulările naționale! Fă-o pentru generațiile viitoare”

Cei peste 4.200 de elevi, din clasele VII-VIII,  care susţin, zilele acestea, probele simulării Evaluării Naţionale 2019 sunt îndemnaţi să dea foaia goală. Protestul este iniţiat de către Consiliul Naţional al Elevilor și susţinut și de Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Sălaj. „Dă și tu foaia goală la simulările naționale! Fă-o pentru generațiile viitoare, pentru că ele nu trebuie să fie asemenea nouă, o generație de sacrificiu, o generație de cobai ai Ministerului Educației Naționale”, este mesajul reprezentanților CJE Sălaj. Încă o evaluare în clasa a VII-a este nejustificată, în opinia celor care au iniţiat protestul. ”Dăm foaia goală pentru că încă o evaluare în clasa a VII-a este nejustificată, când încă nu ne-a fost clarificat de ce am dat-o pe cea din clasa a VI-a, căci încă o simulare nu ne va face nici mai stăpâni pe competențele noastre, nici mai puțin stresați la gândul că ne așteaptă ani grei, ani în care vom alerga de la un meditator la altul, ani în care, după atâtea examene și evaluări standardizate, nimeni nu ne va întreba spre ce domeniu vrem să ne îndreptăm”, se arată într-un comunicat transmis de către Consiliul Naţional al Elevilor.

 4.201 de elevi din clasele VII şi VIII, înscrişi la examenul de simulare

În judeţul Sălaj, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a a început luni 11, martie, cu proba scrisă la Limba și literatura română şi continuă cu proba scrisă la matematică – 12 martie şi Limba și literatura maternă- proba scrisă în 13 martie. Conform precizărilor  reprezentanților ISJ Sălaj, simularea se  desfășoară în 61 de centre de examen. Sălile în care se susțin probele scrise sunt supravegheate audio-video, la fel ca în anii trecuți. Toate probele  încep de la ora 9, elevii având două ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor. Elevii care vor dori să le fie trecute notele obținute în catalog vor putea solicita acest lucru, însă numai cu acordul părintelui.

Alte articole

One Thought to “Elevii, îndemnaţi să boicoteze simularea examenului de Evaluare Naţională: ”Dă și tu foaia goală la simulările naționale! Fă-o pentru generațiile viitoare””

  1. Anonim

    Frumos îi învață! Bravos natiune!

Leave a Comment