Elevii de la „API” sărbătoresc „Ziua Numărului PI”

Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România, filiala Sălaj, derulează proiectul educaţional ”PI DAY – Ziua Numărului PI”. Pentru prima dată la Zalău, în acest an, profesorii de matematică şi informatică, împreună cu elevii de la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, şi-au propus să celebreze enigmaticul număr printr-o serie de activităţi extracurriculare. Proiectul, coordonat de profesorul de matematică Mirel Matyas, îşi propune să stimuleze şi să promoveze creativitatea elevilor precum şi să-i atragă pe aceştia în acţiuni şi activităţi care să iasă din rutina orelor de curs.

Activităţile propuse în cadrul proiectului se vor desfăşura miercuri, începând cu ora 13. Printre acestea se numără un concurs de memorare a zecimalelor lui Pi, o expoziţie de postere, având ca subiect numărul Pi şi celebrele lui zecimale, un concurs de creare de soft-uri care să permită determinarea a cât mai multor zecimale exacte ale lui Pi, dar şi o competiţie între clase, care va pune accent pe spiritul de echipă şi pe creativitatea şi imaginaţia elevilor. Toate aceste activităţi vor fi jurizate şi premiate, iar ziua de 13 martie se va termina cu o petrecere intitulată „PI DAY PARTY”, ocazie cu care vor fi înmânate premii elevilor câştigători, participanţi la competiţiile derulate pe parcursul zilei.
Numărul Pi este sărbătorit, neoficial, în întreaga lume la data de 14 martie, asta pentru că aproximat cu două zecimale se scrie 3,14, iar de aici s-a ajuns la data de 14/03 adică 14 martie. Combinată cu ziua de naştere a geniului matematicii şi fizicii Albert Einstein, în întreaga lume, mai cu seamă în cercurile ştiinţifice americane, ziua este sărbătorită printr-o serie de evenimente, conferinţe, concursuri, prezentări, referate.

Alte articole

One Thought to “Elevii de la „API” sărbătoresc „Ziua Numărului PI””

  1. Mai in gluma, mai in serios

    E vorba despre celebrarea „numarului PI” sau a „numarului (A)PI”?!

Leave a Comment