Elevi sălăjeni pe podiumul Concursului Naţional „Made for Europe”

Cea de-a XIII-a ediție a Concursului Național ,,Made for Europe,, și-a desemnat câștigătorii.

Competiția este cuprinsă în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către M.E.N. în anul școlar 2018-2019, Anexa 4 la OMEN nr. 2016/09.01.2019, poziția 59.

Acest concurs are ca scop valorizarea și promovarea experiențelor pozitive acumulate de unitățile de învățământ preuniversitar în derularea proiectelor finanțate prin programele europene din domeniul educației și formării profesionale, Programul Erasmus+ al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport, Ministerul Educației Naționale

La etapa naţională a concursului desfășurată în perioada 19 -21 aprilie 2019, la Cluj-Napoca au participat 131 de elevi. Județul Sălaj a fost reprezentat cu cinste de eleva Sârca Roberta Ioana din clasa a IV-a de la Liceul Tehnologic „Petri Mor” Nușfalău, care a obţinut PREMIUL I cu următoarele produse  finale : ”Carte on-line” postată pe portalul eTwinning Live și ”Portofoliul elevului”, realizate în cadrul proiectului eTwinning” cu titlul ”Equal, but Different by Tradition” împreună cu 24 de parteneri din șapte țări europene și de elevul Gorgan Laurențiu Vasile din clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic Nr. 1, Sărmășag, care a obținut MENȚIUNE cu produsul final ”Portofoliu de practică la agent economic” realizat în urma derulării stagiilor de practică ale elevilor în tări europene prin proiectul Erasmus+, KA1, intitulat ”Quality European Practice for VET”.

Proiectele s-au derulat în anii școlari 2017-2018 și 2018-2019, unitățile de învățământ menționate mai sus având calitatea de coordonator.

 

 

 

Leave a Comment