Elevi de la Colegiul API Zalău, locul I pe țară la o importantă competiție de Mecatronică şi Robotică

Doi elevi de la Colegiul Național “Alesandru Papiu Ilarian” (API) din Zalău au obținut, sâmbătă, o performață deosebită la “World Robot Olympiad”, faza națională, desfășurată la București. Astfel, Locul I a fost obținut de elevii Tișa Răzvan și Contraș Alex  avându-i ca profesori coordonatori pe Rus Ana-Maria și Puşcaş Florica. World Robot Olympiad Romania este o competiţie pilot de Mecatronică şi Robotică care reuneşte elevi sau studenți, organizați cu sprijinul cadrelor didactice şi al părinţilor, în vederea participării cu aplicaţii educaţionale, dezvoltate pe kitul educațional Lego Mindstorms. În competiţie este antrenat un număr de tineri, cu scopul stimulării şi dezvoltării creativităţii şi spiritului inovativ în domeniile ştiinţei, tehnicii şi tehnologiei avansate. Tinerii vor avea ocazia să dea frâu liber imaginaţiei în dezvoltarea, construirea şi programarea unor aplicaţii robotizate ingenioase.
Modul de organizare al competiţiei pilot este similar celui dezvoltat prin prestigioasa manifestare World Robot Olympiad (WRO) şi reuneşte echipe formate din 1-3 elevi pe categorii de vârstă între 11 şi 21 de ani, care se confruntă, în cadru organizat, într-un concurs de creativitate tehnică.

Alte articole

One Thought to “Elevi de la Colegiul API Zalău, locul I pe țară la o importantă competiție de Mecatronică şi Robotică”

  1. Transilvan

    Felicitari pentru realizare. Domnule Negoita, am putea afla si detalii despre ce au realizat tinerii acestia? Altfel pare totul a fi o reclama mai mult pentru eveniment si robotica, decat pentru realizarile lor. Poate un interviu cu ei nu ar strica nici el.

Leave a Comment