Elevi de la CNS Zalău, premiați la Concursul național „Lider european”

Echipa „Mutatio” de la Colegiul Național ”Silvania” din Zalău formată din elevii Sara Trănescu, clasa a XI-a C, Ramona Ghilea, clasa a XI-a C, Iulia Bican, clasa a XI-a C, Paul Iacob, clasa a XI-a I, coordonați de profesorul Iulia Florian, a obținut premiul al III-lea la Concursul „Lider European”, ediția 2017, desfășurat în cadrul campaniei „Europa-casa noastră”.
Aceștia au propus și prezentat cu succes la Gala Finaliștilor, desfăşurată marţi, 19 decembrie, în Bucureşti, proiectul „HUB–Ă tinerească de Zalău”, în urma evaluării juriului – care a ţinut cont de raportarea la valorile europene; calitatea proiectului, coerența lucrului în echipă, sustenabilitatea;impactul de zi cu zi la nivel regional; calitatea prezentării – membrii echipei au fost felicitați și au primit diplome, o cupă și un premiu în valoare de 300 de euro.

Concursul „Lider European” este dezvoltat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România  în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, are rolul de a dezvolta abilităţile elevilor de leadership și de a le pune în valoare în contextul unor activităţi legate de valorile şi temele europene. Competiţia se derulează la nivel național și este deschis tuturor liceelor din România, concentrându-se pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile: social, cultural, afaceri/economic și de mediu și se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XI, care trebuie să alcătuiască echipe formate din patru membri și un profesor coordonator pentru a participa. Fiecare echipă înscrisă trebuie să pregătească și să încarce pe site prezentarea proiectului propus.
Anul acesta au fost înscrise în competiție 290 de proiecte eligibile propuse de echipe de la diferite licee din întreaga.

Din județul Sălaj au mai participat la ediția din acest an încă o echipă de la Colegiul Național „Silvania”, coordonată de profesoara Mirela Chiș, cu proiectul „Uniți pentru tinerii de acum și de mâine”, una de la Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” Ileanda, coordonată de profesoara Andreea Chiroban, cu proiectul „Adunăm zâmbete”, și echipa Liceului Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, coordonată de profesoara Anca Viorica Coste, cu proiectul „Suportul”.

Alte articole

Leave a Comment