Ei sunt elevii cu care ne mândrim! Medalii, premii și mențiuni la olimpiadele școlare

Medalii, premii și mențiuni. Acestea sunt rezultatele obținute de elevii sălăjeni la etapele naționale a olimpiadelor școlare în acest școlar.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, până în prezent s-au finalizat probele la: Olimpiada de limba și literatura română pentru școli și secții cu predare în limbile minorităților naționale, Olimpiada de limba și literatura română, clasele V-VIII ; Olimpiada de Lingvistică „Solomon Marcus”, clasele IX-XII (online); Olimpiada de limba latină, clasa a VII-a, clasele IX-XII; Olimpiada de matematică – licee; Olimpiada de matematică a școlilor- secțiilor cu predare în limba maghiară; Olimpiada de informatică, gimnazii (online); Olimpiada de informatică, licee (online); Olimpiada de educație tehnologică și aplicații practice; Olimpiada de limba engleză; Olimpiada de limba franceză; Olimpiada de istorie; Olimpiada de pedagogie-psihologie, licee pedagogice; Olimpiada de istoria și tradițiile minorității maghiare din România; Olimpiada de religie, cultul reformat, clasele V-XII; Olimpiada de muzică – interpretare instrumentală, clasele III-VIII; Olimpiada de muzică – interpretare instrumentală, vocală și studii teoretice, clasele IX-XII; Olimpiada – aria curriculară tehnologii, domeniul construcții, instalații și lucrări publice; Olimpiada – aria curriculară tehnologii, domeniul electronică, automatizări, telecomunicații și Olimpiada – aria curriculară tehnologii, domeniul mecanică.  De menționat este faptul că la alte discipline școlare compețițiile sunt în curs de desfășurare.

La Olimpiada de limba și literatura română pentru școli și secții cu predare în limbile minorităților naționale, clasele V-VIII, care s-a desfășurat în perioada 18-21 aprilie, eleva Módi-Ősz Emma din clasa a V-a de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, profesor îndrumător Cristina Pop, a obținut premiul I; mențiune Cezara Ardelean, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, profesor îndrumător Ildiana Jurcă; premii speciale: Andras Cristian Nyeste, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, profesor îndrumător Antuza Lucaci și  Fazekas Irisz Barbara, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, profesor îndrumător Taloș Floare. Din Comisia Centrală a Olimpiadei au făcut parte profesoarele: Ioana Tuduce de la Colegiul Național „Silvania” Zalău; Cornelia Gheți de la Școala Gimnazială „Báthory István” Șimleu Silvaniei; Lukács Erika de Școala Gimnazială Nr.1 Panic. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Șandru Daniela, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău.

La Olimpiada de limba și literatura română, clasele V-VIII, care s-a desfășurat la Târgoviște în perioada 18-22 aprilie au fost obținute două mențiuni de către elevele: Teodora Maria Roman, clasa a V-a de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, profesor îndrumător Andreea Purdea și Ana-Alexia Ciurean, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, profesor îndrumător Diana Iacob. Din Comisia Centrală a Olimpiadei a făcut parte profesoara Diana Iacob, iar lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Ioana Dorolți, de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău.

La Olimpiada de Lingvistică „Solomon Marcus”, clasele IX-XII (online) doi elevi au obținut mențiuni. Este vorba despre elevul Mihai Tudor Fazacaș din clasa a X-a de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Ioana Tuduce și eleva Oana-Anamaria Tătar de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, profesor îndrumător Anca Mureșan

 

La Olimpiada de limba latină, clasa a VII-a și clasele IX-XII, care s-a desfășurat la Târgu Jiu în perioada 18-21 aprilie, eleva Sonia Aisha Tămășan, din clasa a IX-a de Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei, profesor îndrumător Stroescu Mariana a obținut mențiune. Lotul olimpic a fost însoțit de profesorul Corneliu Clop, de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău.

 

Medalie de bronz la  Olimpiada de matematică

 

La Olimpiada de matematică – licee, care s-a desfășurat la Piatra-Neamț, 15-20 aprilie, eleva Nora Alexandra Breje din clasa a IX-a de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor  îndrumător Simona Lucaciu, a obținut medalie de bronz. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Lucaciu Simona.

La Olimpiada de matematică a școlilor- secțiilor cu predare în limba maghiară care s-a desfășurat în Cluj-Napoca, în perioda 20-23 aprilie au fost obținute mențiuni, dar și mențiuni speciale de: Veres Dávid, elev în clasa a VI-a, la Școala Gimnazială „Báthory István” Șimleu Silvaniei, profesor îndrumător Veres Enikő; Lóga Patrik, elev în clasa a IX-a, la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Katalin Turdean; Kiss Janka Anna, elevă în clasa a V-a, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, profesor îndrumător Ilyés Lajos și Lőrincz Boglárka, elevă în clasa a X-a, la Colegiul Național „Silvania” Zalău, professor îndrumător Zay Eva. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Zay Eva.

Trei medalii de bronz la Olimpiada de informatică

La Olimpiada de informatică, gimnazii (online) doi elevi au obținut medalii de bronz: Este vorba despre Roland Petrean din clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, profesor îndrumător Loredana Gavriș și  Mihai Sabou din clasa a VIII-a, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Cristiana Vlaicu, profesor excelență Paula Deac. De asemenea, la Olimpiada de informatică, licee (online) elevul Cristian Alexuțan  din clasa a X-a de la  Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător și profesor excelență Gheorghe Revnic.

 

La Olimpiada de educație tehnologică și aplicații practice care s-a desfășurat la Craiova în perioada  18-22 aprilie eleva Anamaria Sabou-Chirti din clasa a VII-a de la Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Zalău, profesor îndrumător Aurica Roș Aurica, a obținut  premiul special pentru cea mai bună lucrare aplicativă. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Felicia Oana Hegheduș, de la Școala Gimnazială „Porolissum” Zalău.

 

La Olimpiada de limba engleză care s-a desfășurat la  Pitești, în perioada 17- 21 aprilie,  eleva Alexandra Ștefania Budai, din clasa a XI-a de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesori îndrumători Andrea Faur și Cristian Man a obținut premiul al II-lea; Diana Bogdan elevă în clasa a X-a, la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesori îndrumători Alina Cotoi  și Lucia Bălănean, a obținut premiul al III-lea, iar eleva Maria Lucia Panc, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, profesor îndrumător Adina Fărcaș, a obținut mențiune. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Anda Gog, de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu“Jibou.

 

Olimpiada de limba franceză

La Olimpiada de limba franceză, care s-a desfășurat la Craiova, în perioada  18-22 aprilie, eleva Ana-Cristina Mnere din clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu“Jibou, professor îndrumător Adriana  Mihuț a obținut mețiune, iar alți trei elevi au obținut mențiuni speciale. Este vorba despre: Olivia-Rebeca Laslo, clasa a X-a, Liceul Tehnologic Nr.1 Gâlgău, profesor îndrumător Ioana-Rebeca Revnic; Ștefania-Cristina Flonta din clasa a XI-a de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Lucian Goga și Andrei Cristian Cristea,  clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, profesor îndrumător Camelia Mocan. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Camelia Mocan.

 

 

La Olimpiada de istorie care s-a desfășurat Târgu Mureș, în perioada 18-21 aprilie, elevul Cassian-Ioan Butaș din clasa a IX-a de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Corina Forț, a obținut mențiune. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Corina Forț.

 

Olimpiada de pedagogie-psihologie, licee pedagogice, care s-a desfășurat la Târgoviște, în perioada 26-28, elevele

Antonia Iulia Adam din clasa a IX-a, de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, profesor îndrumător  Mihaela Opre și  Roxana David Maria, din clasa a X-a, de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai”  Zalău, profesor îndrumător Anca  Coste  au obținut mențiuni. Din Comisia Centrală a Olimpiadei a făcut parte profesoara Mihaela Opre, iar lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Anca Coste.

 

La Olimpiada de istoria și tradițiile minorității maghiare din România, care s-a desfășurat la Oradea, în perioda 22-24 aprilie, competiție pe echipe alcătuite din câte doi elevi, premiul al II-lea a fost obținut de Pap Adrien și Szilágyi Domokos, din clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Gyulaffy László” Cehu Silvaniei, profesor îndrumător Nagy Attila; Bara Ákos și Khaled Nóra, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, profesor îndrumător Loga Zsolt. De asemenea, elevii Beczi Dávid și Szilpoly Odett-Andrea, de la Școala Gimnazială „Gyulaffy László” Cehu Silvaniei, profesor îndrumător Nagy Attila, au obținut mențiune.

 

La Olimpiada de religie, cultul reformat, clasele V-XII, care s-a desfășurat în Cristuru-Secuiesc, județul Harghita, în perioada 20-22 aprilie: premiul IGál Levente, clasa a IX-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Tóbiás István Tamás; premiul al II-lea – Szilágyi Sára, clasa a XI-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Tóbiás István Tamás; premiul al III-leaSzilágyi Szidónia, clasa a X-a,  Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Tóbiás István Tamás; premiul I Bobotan Júlia Angéla, clasa a IX-a, profil teologic,  Liceul Reformat „Wesselényi” Zalău, profesor îndrumător Bara Erzsébet și mențiuneHunyadi  Angéla – Anita, clasa a XI-a, profil teologic, Liceul Reformat „Wesselényi” Zalău, profesor Kulcsár Edit. Din Comisia Centrală a olimpiadei de religie reformată au făcut parte următorii profesori: Bara Erzsébet de la Liceul Reformat „Wesselényi” Zalău; Ardai Marika de Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei și Tóbiás István Tamás, Colegiul Național „Silvania” Zalău. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Béczi Csilla, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău.

Olimpiada de muzică

La Olimpiada de muzică – interpretare instrumentală, clasele III-VIII, care s-a desfășurat la Deva, în perioada 15-17 aprilie  premiul al III-lea a fost obținut de elevul Antonio-Alexandru Tărău, instrument-clarinet, din clasa a VIII-a, Liceul de Artă „Ioan  Sima” Zalău, profesor îndrumător Emil  Popovici.

 

 La Olimpiada de muzică – interpretare instrumentală, vocală și studii teoretice, clasele IX-XII, care s-a desfășurat la Timișoara, în perioada 20-23 aprilie au fost obținute mențiuni de elevii:Raul Ionuț Zubașcu, instrument-clarinet, clasa a X-a, Liceul de Artă „Ioan  Sima” Zalău, profesor îndrumător  Emil Popovici, corepetitor profesor Emilia Popovici și Iulia-Alexandra Sârbu, canto popular, clasa a XII-a, Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, profesor îndrumător Seling-Pop Rodica, coorepetitor profesor Teodor Ciobanu. Lotul olimpic a fost însoțit de profesorii Teodor Ciobanu și Emil Popovici.

La Olimpiada – aria curriculară tehnologii, domeniul construcții, instalații și lucrări publice, care s-a desfășurat la Miercurea Ciuc, în perioada 18-22 aprilie, premiul al III-lea a ajuns la eleva Roxana Georgiana Păcurar, clasa a XI-a, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul ” Zalău, profesori îndrumători Viorica Lupaș și Elvira Cristea și la Anamaria Andrada Druhora, din clasa a XII-a, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul ” Zalău, profesori îndrumători Viorica Lupaș și Elvira Cristea. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Elvira Cristea.

 

La Olimpiada – aria curriculară tehnologii, domeniul electronică, automatizări, telecomunicații, care s-a desfășurat la Baia Mare, în perioada 18-22 aprilie, elevul Lucas Dan Ciavas, din clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău,  profesori îndrumători Rădița Tudoricescu, Stăncuța Lazăr și  Ioan Jurj, a obținut mențiune. Lotul olimpic a fost însoțit de profesorul Ioan Jurj.

La Olimpiada – aria curriculară tehnologii, domeniul mecanică care s-a desfășurat la Focșani, în perioada 18-22 aprilie,  elevul János Loránd Boda din clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, profesori îndrumători Maria Mada, Ioan Gordan, Flavia Negrea și Petru Druță, a obținut mențiune. Lotul olimpic a fost însoțit de profesorul  Sergiu Ivan, de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău.

One Thought to “Ei sunt elevii cu care ne mândrim! Medalii, premii și mențiuni la olimpiadele școlare”

Leave a Comment