Ecoambasadorii CNS continuă campaniile de conştientizare

Dacă până acum cavalerii Eco au derulat campanii de conștientizare legate de colectarea selectivă în școlile gimnaziale: Nr. 2 Sărmășag,”Corneliu Coposu”, ”Mihai Eminescu”, ”Simion Bărnuțiu”, ”Gheorghe Lazăr”, în Liceul Reformat „WESSELENYI” , Liceul Sportiv ”Avram Iancu” și în Școala Postliceală Sanitară, cu ocazia simulării examenului de bacalaureat din data de 12 martie, ei își vor continua activitatea împărțind elevilor fluturași care conțin informații legate de importanța mişcării în viața noastră.
În zilele de marți și joi, Ecoambasadorii Colegiului Național ”Silvania” vor derula alte campanii de conștientizare legate de importanța pădurilor, în școlile gimnaziale din Creaca și Jac și în Şcoala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr”.
Din suprafața totală a județului Sălaj, care este de 386448 ha, 96000 ha este reprezentată de păduri de molid, brad, pin, păduri de fag, paltin, frasin, ulm, gorun și stejar.
Și anul acesta, ca în fiecare an, ”Luna împăduririi” se va declanșa în data de 15 martie, județul nostru situându-se pe locul 28 între județele țării, privind deținerea de fond forestier.
Pe parcursul acestei întregi săptămâni, Ecoambasadorii Colegiului Național ”Silvania”, organizează un concurs de colectare a hârtiei și cartonului în cadrul căruia clasa care va aduna cea mai mare cantitate până vineri la ora 1200 , va fi premiată cu un tort „Eco”.

Cătălina Petruş Pop

Alte articole

Leave a Comment