Doar un singur liceu din Sălaj se află în top 100 naţional

O singură instituţie liceală din judeţul Sălaj se regăseşte în top 100 – cele mai bune licee, realizat în baza mediilor generale obţinute la admitere şi la examenul de Bacalaureat. Este vorba de Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău, care ocupă locul 66 în clasamentul realizat de site-ul admitereliceu.ro. Rezultatele obţinute în 2014 de elevi la examenele naţionale au determinat modificări importante în ierarhia liceelor din România. Dovadă stă şi clasamentul realizat de site-ul menţionat, potrivit căruia, Colegiul Naţional “Silvania” a coborât nu mai puţin de 33 de poziţii în comparaţie cu anul precedent.
În schimb, nu la fel stau lucrurile în cazul Colegiului Naţional “Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei, care se situează, în urma rezultatelor din 2014, pe locul 160, în timp ce în anul anterior ocupa poziţia 176.
Printre licee sălăjene care au reuşit să urce în topul naţional, se mai numără şi: Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, care ocupă locul 242, în timp ce în anul anterior s-a situat pe poziţia 342, Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” Zalău, care în 2013 ocupa locul 289, iar în 2014 a reuşit să urce pe 269, Liceul „Ion Agârbiceanu” din Jibou, locul 394 în 2013 – 307 în 2014 sau Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei, ce în urma rezultatelor din 2014 a urcat pe locul 448 de pe locul 587, ocupat în 2013.
Portalul menţionat a realizat clasamentul în funcţie de următoarele criterii: media mediilor de admitere în liceu în 2014, cu o pondere 50 la sută în scorul total al instituţiei, media mediilor obţinute de absolvenţii de liceu la examenul de Bacalaureat în 2014, cu o pondere de 40 la sută în scorul total al liceului, media rezultatelor obţinute la olimpiade de către instituţie, cu o pondere de zece la sută în rezultatul final al liceului (se iau în calcul rezultatele obţinute la toate fazele olimpiadelor, inclusiv cea locală).
De asemenea, luând în considerare criteriile precizate, sunt Colegiul Naţional „Silvania”, cu un scor total de 8,45 de puncte, Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, cu 7,89 de puncte şi Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, cu 7,47 de puncte. Cele trei unităţi de învăţământ se clasează pe ţară pe locurile 66, 160 şi 243.
Pe locul patru în Sălaj şi pe 269 în ţară se află Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai”, cu 7,39 de puncte. Urmează Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu”Jibou – locul 307 la nivel naţional, cu 7,20 de puncte, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei– locul 448, cu 6,59 puncte, Liceul Reformat „Wesselenyi” – locul 634, cu un scor final de 5,95 de puncte, Liceul „Mihai Viteazul” Zalău, cu 5,91 de puncte, Liceul „Octavian Goga” Jibou, cu 5,90 de puncte, iar pe locul zece se situează Liceul „Ioachim Pop” Ileanda, locul 739 în clasamentul naţional, cu un scor total de 5,17 de puncte.

Alte articole

3 Thoughts to “Doar un singur liceu din Sălaj se află în top 100 naţional”

  1. Claudiu

    Oferta de lucru cu resurse pentru toti! Fireste, noi suntem cei mai cautati! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: doarsimplu@gmail.com

  2. hahahaha , si asta pt ca se dau note din burta, se copieaza la examene cu acordul profesorilor, tocmai ca sa ramana in top. degeaba, elevii tot prosti raman

  3. reply hahaha

    Asta spun toti cei care nu au intrat la acest liceu 😉 .

Leave a Comment