Din zestrea satului sălăjean

«Tradiția adevărată e singura merinde sufletească» (Liviu Rebreanu)

Una dintre cele mai frumoase perioade ale anului este luna martie, lună în care nu trebuie să-ți dispară zâmbetul de pe față, în care să radiezi frumusețe și să împarți acest sentiment de bine cu toată lumea, lună care oferă noi începuturi ce se ascund într-un abis de forțe mistice.
În această atmosferă de primăvară a avut loc joi, 7 martie, la Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” din Zalău, lansarea proiectului educațional „Din zestrea satului sălăjean”, proiect ce se va desfășura în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură Zalău și Liceul de Artă „Ioan Sima”.
Proiectul s-a născut din dorința de a le cultiva elevilor respectul față de valorile poporului român, de a le inocula dragostea pentru tradițiile și obiceiurile sălăjene și de a le transmite frumosul prin arta populară.
Cu această ocazie, elevii clasei a IX-a D, mesagerii acestui proiect, coordonați de doamnele profesoare Cristea Claudia, Zaharie Liliana și Butaș Camelia au prezentat tradițiile, obiceiurile și portul popular din anumite zone ale Sălajului.
Tuturor invitatilor le-a fost oferit un buchet de mărțișoare interpretate de elevii Liceului de Artă „Ioan Sima”, coordonați de domnul profesor Titus Câmpean și de dansatorii din cadrul Casei Municipale de Cultură Zalău, coordonați de doamna Gabriela Hossu.
Activitatea s-a încheiat într-o notă de veselie degustând din produsele tradiționale sălăjene.
Mii de mulțumiri aducem doamnei Gabriela Hossu și domnului Titus Câmpean.

Prof. Cristea Claudia

Alte articole

Leave a Comment