Cornul a ajuns, în sfârşit, pe mesele elevilor sălăjeni

Autorităţile judeţene au reuşit, în cele din urmă, să finalizeze procedurile de licitaţie publică privind încheierea contractelor de furnizare a produselor de panificaţie pentru cei peste 26.000 de elevi sălăjeni din clasele I-VIII, preşcolari din grădinţele cu program normal şi cei ai clasei pregătitoare.

Cornul a început să fie distribuit, miercuri, către beneficiari, alături de cutia de lapte pe care micuţii o primesc încă de săptămâna trecută, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Sălaj.
Instituţia a încheiat contracte de furnizare a produselor de panificaţie cu Media Pop Art SRL Turda (în zona I, din care fac parte Zalău, Hereclean, Crişeni, Coşeiu şi Mirşid şi zona III – Şimleu Silvaniei, Nuşfalău, Marca, Ip, Camăr, Plopiş, Sîg, Boghiş, Halmăşd, Valcău de Jos), cu Zad Tiara SRL (în zona II – Sărmăşag, Bocşa, Şamşud, Bobota, Chieş, Carastelec şi Măierişte şi zona VI – Cehu Silvaniei, Sălăţig, Benesat şi Dobrin), cu Roman SNC (în zona IV – Crasna, Pericei, Vârşolţ, Meseşenii de Jos, Horoatu Crasnei, Bănişor şi Cizer şi zona V – Sînmihaiu Almaşului, Treznea, Buciumi, Românaşi, Agrij, Hida, Dragu, Zimbor, Cuzăplac, Almaşu şi Fildu de Jos), cu Ceres Pan SRL (în zona VII – Jibou, Someş Odorhei, Năpradea, Surduc, Creaca, Bălan, Cristolţ şi Gîrbou) şi cu Buciumana SRL (în zona VIII – Ileanda, Băbeni, Letca, Lozna, Gîlgău, Rus, Şimişna, Zalha şi Poiana Blenchii).
Valoarea totală a contractelor este de 886.314,95 de lei, fără TVA.
În ceea ce priveşte distribuţia produselor lactate în unităţile şcolare din Sălaj, aceasta va fi asigurată de către Simultan Food SRL Timiş, câştigător al licitaţiei pentru toate cele opt zone în care a fost împărţit judeţul. Valoarea totală a contractului este de aprope 2,8 milioane de lei, fără TVA.

Trei săptămâni şi fără lapte, şi fără corn
În acest an şcolar, programul „Laptele şi cornul” a început cu întârziere în judeţul Sălaj, în condiţiile în care CJ Sălaj, în calitate de autoritate contractantă a trebuit să respecte termenele legale impuse de legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, dar şi pentru că Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj nu i-a comunicat la timp numărul de elevi. Aşa se face că în primele trei săptămâni din anul şcolar 2013-2014, cei 26.172 de copii din peste 400 de grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale din judeţ au fost privaţi de produsele lactate şi de panificaţie oferite de Guvern.
Programul guvernamental „Laptele şi cornul” prevede acordarea a 200 ml de lapte şi a unui corn de 80 grame fiecărui elev din clasa pregătitoare şi din clasele I-VIII, dar şi preşcolarilor din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore.

Alte articole

Leave a Comment