Concurs de istorie locală pentru liceeni

Liceenii sălăjeni pasionaţi de istorie sunt invitaţi să participe la concursul de istorie locală „Spune povestea locului tău”, organizat de Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai, împreunp cu Asociația Studențească PhiloHistoRiSs.

Ajunsă la ediţia a IV-a, competiţia se va desfăşura în 11 şi 12 mai şi va avea două probe; prima constă în redactarea unei lucrări cu caracter științific pe o temă de istorie locală (la alegerea participanților; un eveniment, o personalitate), iar proba a doua presupune susținerea orală a lucrărilor selectate, la Facultatea de Istorie și Filosofie din Cluj-Napoca, în luna mai. Materialele cele mai bune vor fi premiate.
La concurs pot participa elevi din clasele IX-XII, în echipaje formate din două persoane, care studiază în licee din județele Cluj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mureș, Sălaj, Hunedoara, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Harghita, Sibiu, Brașov sau Covasna. Termenul limită pentru înscriere este 20 aprilie.

Concursul de istorie locală pentru liceeni “Spune Povestea Locului Tău” reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale Asociației PhiloHistoRiSs, ce îşi propune să promeze studiul istoriei locale în rândul elevilor. Asociația Studențească PhiloHistoRiSs s-a înființat în septembrie 2014, iar scopul ei constă în dezvoltărea personală și profesională a studenților Facultății de Istorie și Filosofie și a relațiilor dintre aceștia, prin intermediul unor activităţi în domeniile: istorie, filosofie, studii culturale, ştiinţe ale comunicării, relaţii internaţionale şi studii europene, ştiinţe politice. De asemenea, asociaţia urmăreşte îmbunătăţirea şi promovarea imaginii Facultăţii.

One Thought to “Concurs de istorie locală pentru liceeni”

  1. Anonim

    Pițipoancele și pițiponcii de la acea asociație studențească ar trebui să cunoască limba română, în care nu toate cuvintele se scriu cu majusculă („Spune Povestea Locului Tău”). Că nu-i corect să spui „Mă Duc La Budă Să Mă …”.

Leave a Comment