CNS, singurul liceu din judeţ la “Tinerii dezbat”

Un singur liceu din Sălaj, respectiv Colegiul Naţional „Silvania”, a promovat în etapa regională a Concursului Naţional “Tinerii dezbat”, editia a IV-a, organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Lista unităţilor de învăţământ liceal care vor concura în etapa regională a concursului a fost afişată pe site-ul Ministerului, săptămâna trecută.

Scopul concursului naţional “Tinerii dezbat” este de conştientizare a valorilor cetăţeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată şi exersarea atitudinii tolerante şi deschise faţă de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen, care pot constitui bariere în comunicare.
“Tinerii dezbat” este un campionat naţional de dezbateri educaţionale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială.
Potrivit calendarului concursului afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei, nominalizarea inspectoratelor şcolare care vor coordona etapa regională a concursului “Tinerii dezbat” va fi anunţată pe 15 aprilie 2013. Etapele regionale se vor desfăşura în perioada 27-28 aprilie 2013, iar etapa naţională se va desfăşura la Ploieşti, în perioada 7-9 iunie 2013.

Alte articole

Leave a Comment