CNS, lider în topul absenţelor

 

Elevii Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău au acumulat în doar o lună de zile aproape 7.000 de absenţe. De asemenea, nici elevii unei şcoli gimnaziale din judeţ nu s-au lăsat mai prejos, reuşind să adune peste 3.700 de absenţe în luna februarie, din care doar 58 au fost motivate.
Peste 114.000 de absenţe au reuşit să adune elevii sălăjeni în doar o lună de zile. Aproape jumătate din numărul acestora sunt nemotivate. Mai exact, un număr de 114.757 de absenţe au fost notate în cataloage, din care doar pentru 61.813 ore lipsite de la şcoală elevii au avut scutire sau motivare.
Primul locul la chiul, potrivit unei stastistici întocmite la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ din judeţ, pe luna februarie, este deţinut de elevii de la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău: 6.971 de absenţe, din care 5.870 motivate. Este unitatea de învăţământ cu cel mai mare număr de absenţe din judeţ, celelalte având sub 6000 de absenţe fiecare. A doua poziţie în top este deţinută de Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” din municipiu, cu un total de 5.519 de absenţe, din care au fost motivate doar 2.658 de absenţe.
Pe locul al treilea se află tot un liceu din municipiu. Este vorba de Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu-Ilarian”. Elevii unităţii au înregistrat în februarie 5.173 de absenţe, având motivare pentru doar 2.658 dintre acestea. Peste 5.000 de absenţe au adunat într-o singură lună şi elevii Liceului Tehnologic „Octavian Goga” din Jibou, mai exact în cataloagele unităţii de învăţământ figurează 5.028 de absenţe, din care aproape jumătate sunt nemotivate. Alte trei unităţi liceale din judeţ au înregistrat sub 5.000 de absenţe, respectiv, Liceul Tehnologic „Gh. Pop de Băseşti” Cehu Silvaniei(4.649), Liceul Pedagogic Gh.Şincai Zalău(4.190), Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei (4.020 absenţe). Patru unităţi de învăţământ din judeţ au acumulat peste 3000 de absenţe. Este vorba de patru licee şi o şcoală gimnazială, şi anume: Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei (3.095), Grup Şcolar Industrial Sărmăşag (3.492), Liceul Tehnologic Ioan Ossian Şimleu Silvaniei (3.417) şi Şcoala Gimnazială Dragu(3.743).
O consecinţă a chiulului de la ore este, în cele mai multe cazuri, scăderea notei la purtare. Semestrul şcolar trecut, câteva sute de elevi au avut nota scăzută la purtare din cauza numărului mare de absenţe nemotivate. Conform regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la fiecare zece absenţe nemotivate unui elev i se scade cu un punct nota la purtare.

Alte articole

One Thought to “CNS, lider în topul absenţelor”

  1. Anonim

    Care credeti ca e mai corect. La CNS apropae toate sunt motivate. Ha, ha, ha

Leave a Comment