Clopoţelul a dat startul noului an şcolar

Circa 37.000 de elevi sălăjeni care studiază în cele peste 100 de unităţi de învăţământ din judeţ au participat, luni dimineaţa, la festivităţile prilejuite de începerea noului an şcolar. Cele mai mari emoţii le-au avut, cum era de aşteptat, micuţii din clasele pregătitoare, care au păşit pentru prima dată într-o sală de clasă şi care au auzit pentru prima dată sunetul clopoţelului.

Frumoşi, sfioşi sau îndrăzneţi, veseli ori înlăcrimaţi, şcolarii şi-au luat în primire băncile şi manualele din care vor studia pe parcursul anului şcolar 2016-2017 şi-au cunoscut învăţătoarea care le va îndruma paşii în următorii cinci ani.

Pentru cei mai mari, debutul anului şcolar a prilejuit bucuria revederii colegilor. La festivitatea organizată la Colegiul Naţional Silvania din Zalău, au fost prezenţi, alături de liceeni şi de cei 28 de “boboci” ai recent înfiinţatei clase a V-a, conducerea unităţii, preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, viceprimarul Nicolae Fazakas, repretentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj şi ai Poliţiei Judeţene, precum şi profesori.

Plini de entuziasm au revenit din vacanţă şi elevii Liceului Tehnologic “Voievod Gelu” din Zalău, aceştia fiind întâmpinaţi de către directorul  Ioan Driha, de oficiali ai ISJ Sălaj, ai IPJ Sălaj, dar şi de un preot.

Leave a Comment