Circa 2.500 de elevi salajeni s-au inscris la BAC

Circa 2.500 de elevi salajeni s-au inscris la BACPentru examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2009 s-au inscris 2.492 de elevi din judetul Salaj. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, dintre acesti doar 14 sunt candidati care nu si-au promovat BAC-ul anii trecuti si care isi vor incerca norocul in aceasta sesiune.

Ca si in ceilalti ani, examenele vor incepe cu probele orale. Prima va avea loc in perioada 22-23 iunie, la Limba si literatura romana, urmata de proba la Limba si literatura materna, in 23-24 iunie, si de cea la Limba si literatura moderna, in 24-25 iunie. Probele scrise vor incepe in 26 iunie, cu examenul la Limba si literatura romana. Urmeaza, pe 29 iunie, proba scrisa la Limba si literatura materna, in data de 30 iunie, proba obligatorie a profilului. In prima zi a lunii iulie, elevii vor sustine o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (scrisa sau practica), iar in 2 iulie, o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii (proba scrisa sau practica). Rezultatele obtinute la toate proble se vor afisa in data de 5 iulie, pana la ora 16, cei nemultumiti de punctaj avand la dispozitie doar patru ore (16:00-18:00), in aceeasi zi, pentru depunerea contestatiilor. In perioada 7-8 iulie comisia va analiza si rezolva contestatiile, astfel incat, in data de 9 mai, elevii sa aiba rezultatele finale.

Celor care nu le-a suras norocul in prima sesiune au posibilitatea de a participa si la sesiunea de toamna, care va debuta in 17 august, cu proba orala la Limba si literatura romana. Inscrierea candidatilor pentru cea de-a doua sesiune va avea loc in perioada 13-17 iulie.

Alte articole

Leave a Comment