Cinci școli și patru grădinițe din Sălaj ar putea fi desființate

Instituţia Prefectului Sălaj a organizat miercuri, 15 mai, şedinţa lunară a Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia inspectorul şcolar general Maria Pop a prezentat propunerea pentru reţeaua şcolară şi planului de școlarizare 2019 – 2020.

Potrivit datelor prezentate, pentru viitorul an şcolar se propun 338 unităţi de învăţământ, comparativ cu 347 în acest an.

La solicitarea unor Consilii Locale, un număr de cinci școli primare și patru grădinițe, toate din mediul rural, ar putea fi desfiinţate (şcolile primare din Mesteacănu, Trestia, Uileacu Șimleului, Gostila şi Poarta Sălajului; grădiniţele din Huseni, Trestia, Făgetu, Poarta Sălajului). Maria Pop a subliniat faptul că este vorba de unităţi de învăţământ cu doi-trei elevi.

În cadrul şedinţei s-a pus accentul pe planul de şcolarizare privind învăţământul liceal profesional şi dual, în anul şcolar 2019-2020 fiind propuse 21 clase, cu 592 elevi (din care: 19,5 clase cu 294 elevi – învățământ profesional și 1,5 clase cu 46 elevi învățământ profesional dual), comparativ cu 17 clase şi 436 de elevi în anul şcolar precedent.

Inspectorul şcolar general a precizat faptul că pentru învăţământul profesional au existat solicitări din partea a 104 agenţi economici, privind 644 de locuri, iar pentru învăţământul profesional dual solicitări din partea a opt agenţi economici.

Alte articole

4 Thoughts to “Cinci școli și patru grădinițe din Sălaj ar putea fi desființate”

 1. Anonim

  de ce nu se desfinteaza si PRIMARIA !!! Sa nu mai fie primarie fara 5 sate si 5.000 de locuitori !!!
  si poate mai desfinatati in Salaj si 30-50 de biserici !!! nu ne ajuta cu nimic sa sustinem atata personal clerical si neclerical !

  1. Anonim

   Corect , subscriu !

 2. Ioan

  Raspuns pentru 14;21. DE AIA .

Leave a Comment