Centrale termice pentru o grădiniţă şi un liceu din Zalău

Încălzirea în două unităţi de învăţâmânt din municipiul Zalău va fi asigurată prin intermediul unor centrale termice pe gaz, după ce consilierii locali au aprobat în şedinţa de luni alocarea a aproape 360.000 de lei pentru achiziţia unor astfel de instalaţii.
Cea mai mare parte a sumei, respectiv 274.811 lei este destinată Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu”, pentru achiziţia centralei pe gaz şi pentru lucrările conexe pe care le implică instalarea ei. Diferenţa de 83.810 lei va fi utilizată pentru dotarea Grădiniţei nr. 5 din Zalău cu o centrală pe gaz şi pentru realizarea lucrărilor conexe.
Potrivit primarului Radu Căpîlnaşiu, municipalitatea a ales varianta instalării de centrale termice pentru cele două unităţi şcolare întrucât furnizarea de agent termic în sistem centralizat către acestea nu este rentabilă. „Am decis să achiziţionăm centrale termice pe gaz pentru Grădiniţa nr. 5 şi pentru Liceul Sportiv ca urmare a dezafectării unei reţele de transport ce leagă centrul municipiului şi cartierul Brădet. Pierderile sunt mult prea mari pentru a se justifica menţinerea ei în funcţiune, mai ales în condiţiile în care în Brădet, Uzina Electrică nu mai are abonaţi”, a explicat Căpîlnaşiu.
Lucrările pentru montarea fiecărei centrale vor fi încheiate în cinci luni, se arată în devizul general, perioadă în care încălzirea celor două instituţii de învăţâmânt va fi asigurată în sistem centralizat.

Alte articole

2 Thoughts to “Centrale termice pentru o grădiniţă şi un liceu din Zalău”

 1. priki

  vai si amar de ziarul vostru. la gradinita nr 5 s-a facut deja si receptia la cazane,care au fost pornite deja de 2 saptamani.numai prostii scrieti.la avram iancu inca nu,dar la gradinita au caldura de la centrale proprii de 2 saptamani,nu mai scrie-ti ca au de la retea.

  1. Anonim

   priki, draga, esti un/o agramat(a)!
   este bine de stiut ca abia acum se aloca bani pt centrala, si ea deja functioneaza! or fi luat-o pe datorie de la card instal?

Leave a Comment