Ca urmare a contestatiilor: Inca opt candidati pot aspira la posturi titularizabile

Ca urmare a contestatiilor: Inca opt candidati pot aspira la posturi titularizabile

Doar 36 dintre cele 59 de contestatii depuse de catre candidatii salajeni, pentru reevaluarea lucrarilor de la examenul de titularizare din 13 iulie, au fost admise. Cea mai mare diferenta intre nota initiala si cea obtinuta in urma reevaluarii lucrarii a fost de 1,5 puncte, respectiv de la 5,50 la nota 7, oferind astfel posibilitatea candidatului de a obtine un post de titular.

Inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Viorel Lungu, ne-a declarat, ieri, ca reevaluarea lucrarilor a adus un plus de promovabilitate, de la 66,76 la suta la 69,67 la suta. Dintre cele 59 de contestatii depuse de candidatii nemultumiti de notele primite la examenul de titularizare, un numar de 36 au fost admise. Astfel, in urma reevaluarii lucrarilor, opt candidati au trecut pragul necesar pentru a putea opta pentru un post titularizabil, in timp ce zece candidati au obtinut note pentru promovarea examenului, doar cat sa ocupe un loc de suplinitor, a declarat Viorel Lungu. Dintre contestatiile admise, in 24 de situatii a fost majorata nota initiala iar unui numar de 12 candidati li s-a micsorat nota obtinuta dupa prima corectare.

Rezultatele au fost afisate atat la avizierul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, cat si la centrul de examen stabilit la Colegiul National Silvania din Zalau.

In cursul zilei de astazi si luni, candidatii cu note peste 7 pot opta pentru cele 84 de posturi titularizabile scoase la concurs pentru anul scolar 2011-2012. Sedintele publice vor avea loc la Colegiul National Silvania din Zalau, incepand cu ora 9.

Cele ramase libere pot fi ocupate de candidati din alte judete, ulterior devenind netitularizabile. Acestea vor putea fi ocupate de suplinitori, la inceputul lunii august, odata cu repartizarea celor 425 de posturi de suplinire existente la ora actuala in invatamantul salajean.

La examenul de titularizare din acest an s-au inscris 454 de candidati, dintre care 62 au absentat, iar 48 au renuntat la examen. Dupa corectarea lucrarilor au fost afisate doar 343 de note, o lucrare sustinuta la limba engleza fiind anulata pentru ca prezenta semne distincte pe foaia de examen. Un singur candidat care a dat examen pentru ocuparea unui post de educatoare in limba romana a obtinut nota maxima, respectiv 10, in timp ce ultima nota a fost de 1,15 la disciplina biologie. Din primele rezultate, 105 candidati au obtinut note peste 7, alti 124 au luat note intre 5 si 6,99, in timp ce 113 nu au promovat examenul.

Anul acesta este ultimul in care se mai sustine un examen national. De anul viitor, fiecare unitate de invatamant care are posturi neocupate va organiza concursuri si interviuri. Cei admisi vor fi angajati cu contract pe perioada limitata pana la obtinerea definitivatului.

Alte articole

Leave a Comment