Au început înscrierile pentru bacalaureat

Absolvenţii de liceu se pot înscrie pentru prima sesiune a bacalaureatului, până la sfârşitul săptămânii în curs. Potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei, înscrierea candidaţilor la examenul de bacalaureat se face în perioada 27 – 31 mai pentru sesiunea iunie – iulie, respectiv 15 – 19 iulie pentru sesiunea august – septembrie.

Astfel, prima sesiune a Bacalaureatului începe în 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se desfăşoară până pe 12 iunie, iar cea de a doua probă, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, se va susţine în perioada 12 – 14 iunie, iar evaluarea competenţelor digitale între 17 şi 21 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va avea loc între 25 şi 28 iunie.
Probele scrise vor începe în data de 1 iulie cu limba şi literatura română, care va fi urmată în 2 iulie de proba la limba maternă şi în 3 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va susţine pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12,00. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16,00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie.
Candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile. Candidaţii care vor avea asupra lor materiale nepermise în sala de examen vor primi o pungă sau un plic în care să le introducă, împreună cu o declaraţie tip în care se menţionează numele şi prenumele şi obiectele personale care vor fi depozitate şi aceştia vor fi îndrumaţi de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.

Alte articole

Leave a Comment