Au început înscrierile la grădiniţă

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj au anunţat că au început înscrierile în învăţământul preşcolar. Deşi iniţial s-a stabilit că înscrierile la grădiniţă vor începe abia în iunie, oficialii Ministerului Educaţiei s-au răzgândit. Potrivit Valentinei Souca, inspector învăţământ preşcolar în cadrul ISJ Sălaj, în cursul zilei de vineri, 17 mai, s-a primit de la Minister o notă prin care se meţionează că înscrierea în învăţământul preşcolar trebuie încheiat până în 21 iunie.

„Înscrierea se va desfăşura în două etape. În prima etapă are loc reînscrierea copiilor la grădiniţă, adică preşcolarii care au frecventat unitatea de învăţământ în acest an şcolar, iar în cea de-a doua etapă vor fi înscrişi copiii nou-veniţi. Perioadele de înscriere sunt stabilite de fiecare grădiniţă, însă reprezentanţii unităţilor au obligaţia să afişeze în locuri vizibile informaţiile, precum afişierul instituţiei sau site-ul acesteia”, a explicat inspectorul şcolar.
Vor fi cuprinşi în grădiniţe copiii cu vârste curpinse între 3 şi 6 ani. Numărul de preşcolari în grupă va fi de minim 10 şi maxim 20.
Proiectul planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2013-2014 a fost trimis la Ministerul Educaţiei, aşteptându-se în prezent aprobarea acestuia, potrivit explicaţiilor primite de ISJ Sălaj.
Potrivit Valentinei Souca, ocuparea locurilor rămase disponibile după încheierea înscrierii se va face în ordinea descrescătoare a vârstelor.

Alte articole

Leave a Comment