Astazi are loc teza cu subiect unic la matematica

Astazi are loc teza cu subiect unic la matematicaA treia proba din seria examenelor nationale pe semestrul doi al anului scolar in curs, cea la Matematica, are loc astazi, 3 mai. Cei 2.623 de elevi de clasa a VII-a si 2.569 de clasa a VIII-a din judetul Salaj vor incepe proba la ora 12 si vor avea ca timp de rezolvare a subiectului doua ore. Supravegherea elevilor va fi asigurata, in fiecare sala de clasa, de doi asistenti – cadre didactice de alta specializare. Tin sa precizez ca le este interzis elevilor sa intre la examen cu materiale ajutatoare sau mijloace electronice de calcul sau comunicare, ne-a declarat Szabo Stefan, inspector sef adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.

Baremul de corectare se va afisa pe site-ul Ministerului Educatiei dupa desfasurarea probei. Evaluarea fiecarei lucrari se va face de catre doi profesori, iar notele pe care elevii le vor obtine la tezele cu subiect unic vor conta in proportie de 50 la suta la admiterea la liceu.

Urmatoarea teza, si ultima, se va desfasura pe 21 mai, cand elevii claselor a VIII-a vor sustine teza la alegere, la Istorie sau Geografie. Rezultatele tezei cu subiect unic la Limba romana sustinuta de elevi in 7 mai vor fi afisate in scoli incepand de maine. Potrivit metodologiei, rezultatele trebuie date in cinci zile de la data sustinerii examenului. Teza la romana din acest semestru a fost sustinuta cu doua zile mai tarziu decat era programat, din cauza grevei din Educatie. Pe langa aceasta amanare, a mai existat si o eroare strecurata in redactarea subiectelor de la clasa a VIII-a.

Alte articole

Leave a Comment